Vuelta-baas wil Juan Ayuso aan de start: “UAE, we hebben hem nodig”
Foto: Cor Vos
woensdag 31 juli 2024 om 19:36

Vuelta-baas wil Juan Ayuso aan de start: “UAE, we hebben hem nodig”

Het is de grote wens van Vuelta-organisator Javier Guillen om Juan Ayuso binnen een kleine drie weken aan de start van de Vuelta a España te zien. Dat heeft de Spanjaard gezegd in gesprek met de Spaanse krant AS.

Wellicht zit het gebrek aan grote namen die hun deelname al hebben bevestigd achter de noodkreet van Guillen. Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel hebben zich al formeel en om verscheidene redenen afgemeld, terwijl het er voor Primoz Roglic – die in de Tour de France zijn ruggenwervel brak – niet erg goed uitziet.

Dan blijven er weinig grote namen onder de klassementsrenners over. Juan Ayuso moest met een coronabesmetting uit de meest recente Tour stappen, nadat hij ook tijdens de Franse rittenkoers al geen grote indruk maakte in dienst van kopman Pogacar. Maar de Vuelta ligt de nog altijd maar 21-jarige pion van UAE Emirates wel: in de vorige twee edities prijkte hij op plaats drie en vier in de eindklassering.

“Tot op vandaag hebben we geen bevestiging van zijn deelname”, stelt Guillen. “Tegenwoordig worden selecties voor grote rondes al lang op voorhand gemaakt. Renners bereiden zich gericht voor op die grote ronde. Daarom is het niet gemakkelijk om een renner uit de selectie te halen ten voordele van een andere renner.”

Toch hoopt de Vuelta-baas op een toezegging van de Spaanse rondehoop van de toekomst, wat op zich ook niet onlogisch zou zijn gezien de unieke kans die hij daar kan krijgen. “Ik vraag het aan UAE Emirates lief en hartelijk en met begrip voor alle omstandigheden. Zowel de Vuelta als het land Spanje hebben Ayuso nodig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.