Vuelta-revelatie blijft Equipo Kern Pharma trouw
foto: Cor Vos
dinsdag 1 oktober 2024 om 11:19

Vuelta-revelatie blijft Equipo Kern Pharma trouw

Urko Berrade blijft langer bij Equipo Kern Pharma. De 26-jarige Spanjaard, die dit jaar de achttiende etappe van de Vuelta a España won, heeft zijn contract verlengd tot eind 2026.

Berrade werd in 2023 zevende in zowel de Ronde van Slowakije als de CRO Race. In het begin van 2024 bleven korte uitslagen uit, maar in de Ronde van Burgos begon hij zijn beste benen weer te vinden. Hij eindigde daar als vierde in het eindklassement.

Daarna volgde de definitieve doorbraak in de Vuelta a España. Na enkele ereplaatsen won Berrade de achttiende etappe naar Maestu-Parque Natural de Izki. Het was sowieso een zeer succesvolle Vuelta voor Equipo Kern Pharma, want Pablo Castrillo won ook nog eens twee ritten. Zowel INEOS Grenadiers als Movistar zouden hengelen naar zijn diensten.

Beste jaren komen nog
“Ik ben heel blij om twee jaar langer bij dit team te blijven, dat me heeft zien groeien en dat me heeft helpen om stappen te zetten”, zegt Berrade op de site van Equipo Kern Pharma. “Dit jaar heb ik de sprong gemaakt waar ik op uit was en die ik van mezelf verwachtte.”

Juan José Oroz, ploegleider bij Equipo Kern Pharma, is in zijn nopjes met de contractverlenging van Berrade. “Urko geeft ons de zekerheid dat we kunnen wedijveren in wedstrijden van topniveau. Hij heeft een erg goede track record en zijn beste jaren komen er nog aan. Urko is samen met ons gegroeid en we zullen samen blijven groeien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.