‘Vuelta-revelatie Pablo Castrillo dan toch op weg naar Movistar’
Foto: Cor Vos
zaterdag 28 september 2024 om 11:54

‘Vuelta-revelatie Pablo Castrillo dan toch op weg naar Movistar’

Er is al veel gezegd en geschreven over de toekomst van de 23-jarige Pablo Castrillo, maar de tweevoudige ritwinnaar in de meest recente Vuelta a España zou nu eindelijk een beslissing hebben genomen over zijn toekomst. En die zou liggen bij Movistar, volgens de bronnen van La Gazzetta dello Sport.

Castrillo, die vorig jaar pas prof werd en in de Vuelta zijn grote ronde ooit reed, heeft officieel nog een contract tot eind 2025 bij zijn huidige ploeg Equipo Kern Pharma, maar er zou een clausule in zitten dat hij bij een aanbieding van een WorldTeam mag vertrekken. Marca meldde een maand geleden dat Castrillo al in ver gevorderde onderhandelingen zat met INEOS Grenadiers, al was er toen ook al sprake van concurrentie van Movistar.

De Spaanse formatie van Eusebio Unzué had eerder Pablo’s oudere broer Jaime Castrillo in 2018 en 2019 onder contract, maar hij vertrok na twee seizoenen alweer bij de telecombrigade. De interesse voor jongere broer Pablo kwam ook uit de hoek Astana Qazaqstan, Red Bull-BORA-hansgrohe en Cofidis, waardoor hij een van de meest gewilde renners op de transfermarkt was.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.