Waalse Pijl-winnaar Stephen Williams verlengt voor lange periode bij Israel-Premier Tech
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2024 om 10:38

Waalse Pijl-winnaar Stephen Williams verlengt voor lange periode bij Israel-Premier Tech

Stephen Williams zal de komende jaren blijven koersen voor Israel-Premier Tech. De Brit, die eerder dit jaar de Waalse Pijl op zijn naam schreef, heeft zijn contract met het ProTeam verlengd tot eind 2028.

De 28-jarige Williams rijdt sinds vorig jaar bij Israel-Premier Tech. Eerder reed hij voor Bahrain Victorious, waar hij prof werd nadat hij zijn opleiding genoot bij SEG Racing Academy. Na in het begin van zijn carrière de nodige blessures te hebben gehad, breekt Williams dit jaar helemaal door. Hij won in januari een rit en het eindklassement van de Santos Tour Down Under en was in april de beste in een ijskoude editie van de Waalse Pijl.

“Ik heb het gevoel dat ik mijn plek heb gevonden bij een team waar ik het beste uit mezelf kan halen”, zegt Williams op de site van Israel-Premier Tech. “Als je kijkt naar hoe ik gekoerst heb voor de ploeg, vooral sinds de Giro van vorig jaar, dan zie je dat ik echt een stap heb gezet. Dit is beloond met enkele mooie resultaten. En hoewel ik nog vrij nieuw ben bij dit team, voelt het alsof ik hier al tien jaar zit, niet één jaar.”

“Ik ben nu 28 jaar oud. De komende vier jaar beland ik waarschijnlijk in mijn beste periode, dus dit aanbod van het team heeft me veel vertrouwen gegeven en ik heb niet getwijfeld om bij te tekenen. Ik ben zo blij bij de ploeg en als ik kijk naar hoe ik ben gegroeid in slechts één jaar, kan ik niet wachten op de volgende vier jaren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.