Nick Doup
woensdag 21 februari 2024 om 15:44

Waarom Strade Bianche geschrapt is van het programma van Jonas Vingegaard

Video Donderdag begint Jonas Vingegaard aan zijn wielerjaar 2024. Dat doet hij in O Gran Camiño, waar zijn opbouw richting een derde zege op rij in de Tour de France begint. Tussendoor rijdt hij nog Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland, maar geen eendagskoersen. En dat terwijl Strade Bianche aanvankelijk op zijn programma stond, verklaart de kopman van Visma | Lease a Bike in gesprek met WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het plan was om vlak voor Tirreno-Adriatico ook nog zijn debuut te maken in Strade Bianche. “Dat was eigenlijk een idee van de ploeg. Maar later realiseerden we ons dat als we dat zouden doen, dat ik dan maximaal één of twee dagen thuis zou zijn in een periode van bijna acht weken”, legt Vingegaard uit. “Twee dagen met mijn familie, dat is voor mij niet genoeg. Daarom is die wedstrijd geschrapt en rijd ik in die periode alleen Tirreno.”

De eendagskoersen mist Vingegaard wel, moet hij toegeven. “Eigenlijk had ik Strade wel graag gereden. Ik denk dat het een heel coole en leuke wedstrijd is om te rijden, maar ik ben ook graag met mijn familie. Misschien een ander jaar zal ik proberen er te starten. En in de toekomst ga ik echt nog wel van start in eendagskoersen hoor”, lacht hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.