Waarom Tadej Pogacar ook tijdens een rittenkoers soms een biertje drinkt
Foto: Cor Vos
maandag 13 mei 2024 om 13:49

Waarom Tadej Pogacar ook tijdens een rittenkoers soms een biertje drinkt

Manager Alex Carrera heeft in een interview met Het Laatste Nieuws enkele opvallende anekdotes verteld over de renners waar hij mee samenwerkt. Zo bevestigde hij ook het verhaal dat Tadej Pogacar af en toe een biertje drinkt. Zelfs tijdens een rittenkoers…

“Het is nog niet gebeurd in deze Giro. Voordien wel. De avond voor de slotrit van de Ronde van Catalonië heeft Tadej lang met mij zitten praten en één pintje gedronken. Eentje kan geen kwaad. Het is bevorderlijk voor het herstel en helpt om relax te worden.”

De manager ontkent dat dit slecht zou zijn voor een wielrenner. “De wielersport is de voorbije jaren veel veranderd, maar het hoofd van de renner is nog steeds belangrijker dan de benen. Trouwens, wie won de slotrit in Catalonië?”, refereert hij naar de zege van de Sloveen.

Carrera vindt het dan ook fantastisch om met de tweevoudige Tourwinnaar samen te werken. “Tadej is zo’n brave jongen, maar dat is ook de grote sterkte van Tadej: zijn rust. Dat was al toen hij op zijn zeventiende de Giro Lunigiana 2016 won op een veel te zware fiets en even later met ons begon samen te werken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.