Wanneer zien we Tim Merlier in de Europese trui? Mogelijk al dinsdag in de Textielprijs Vichte
foto: Cor Vos
zondag 15 september 2024 om 20:06

Wanneer zien we Tim Merlier in de Europese trui? Mogelijk al dinsdag in de Textielprijs Vichte

Tim Merlier veroverde zondag met een straffe sprint de Europese titel en mag zich het komende jaar dus in de wit-blauwe sterrentrui hijsen. Maar waar gaan we de sprinter van Soudal Quick-Step nu zijn debuut zien maken in dat tricot? Voor de camera van WielerFlits verklapte Merlier dat dat mogelijk dinsdag al is in… de Textielprijs Vichte. Met een hoofdrol voor Patrick Lefevere.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Patrick stuurde mij een berichtje om Vichte Koerse te rijden”, lacht Merlier als hij aan dat gesprek terugdenkt. Hij reageerde namelijk vol zelfvertrouwen en met een knipoog naar het EK wielrennen. “Ik zei: Patrick, dat gaat niet gaan, want mijn trui gaat niet klaar zijn. Maar hij ging er persoonlijk achteraan, dus ik ben benieuwd.”

De kans bestaat dus dat we Merlier dinsdag 17 september al gaan zien in de Europese kampioenstrui. “Daarna gaat Koolskamp Koerse de eerste zijn, denk ik. De Gooikse Pijl, Binche-Chimay-Binche… We zien wel”, lacht hij. “Eerst een pintje drinken!”

Saillant detail: de Textielprijs is een kermiskoers in West-Vlaanderen, en staat dus niet eens op de UCI-kalender. Patrick Lefevere is de organisatie wel vaker gunstig gezind, want in het verleden bracht hij al andere grote namen van zijn ploeg, zoals Mark Cavendish en Sam Bennett, aan de start.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.