Wat brengt de toekomst voor Sven Vanthourenhout? Drie ploegen zijn nog in de running
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 16 oktober 2024 om 11:18

Wat brengt de toekomst voor Sven Vanthourenhout? Drie ploegen zijn nog in de running

Sven Vanthourenhout nam na het WK in Zürich afscheid als bondscoach van België. Waar zijn toekomst ligt, is nog niet bekend, maar drie ploegen maken nog kans op de handtekening van de 43-jarige Belg. Dat liet Vanthourenhout dinsdag na het gala van de Kristallen Fiets weten aan Het Laatste Nieuws.

Vanthourenhout kon begin oktober nog weinig vertellen over zijn sportieve toekomst, maar heeft nu toch al iets meer nieuws. “Ik heb de voorbije twee weken goeie en gestructureerde gesprekken gevoerd, die nu ten einde lopen, waardoor we in een fase zitten waarin er mij een correct voorstel moet gedaan worden. Ik zal die voorstellen dan afwegen tegenover elkaar en zo bepalen welke weg ik zal inslaan.”

De oud-veldrijder is momenteel nog met drie ploegen in gesprek. “Maar ik houd die namen voor mezelf. Ik heb met de drie partijen zeer faire gesprekken gehad en omdat het gaat om een leidinggevende functie, waren dat serieuze sollicitatiegesprekken. Dus wil ik dit hele proces correct laten verlopen.”

Volgens Het Nieuwsblad is er al een ‘informeel gesprek’ geweest tussen Vanthourenhout en Jurgen Foré, de COO van Soudal Quick-Step. “Ik kan niet ontkennen dat ik gesprekken heb gevoerd met Soudal Quick-Step, maar dan met betrekking tot de hele ploeg”, reageert Vanthourenhout. “Ik heb geen zin om enkel aan één renner gelinkt te worden.”

“Zo’n nieuwe job zoeken, is ook deels een gevoelskwestie. Ik sta er om bekend om veel vanuit mijn buikgevoel te werken en wil naar een ploeg waar ik mij thuis voel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.