Wat kan Thymen Arensman bij rentree in Vuelta a Burgos? “Ik weet het zelf niet zo goed”
foto: Cor Vos
maandag 5 augustus 2024 om 14:38

Wat kan Thymen Arensman bij rentree in Vuelta a Burgos? “Ik weet het zelf niet zo goed”

Thymen Arensman maakt maandag zijn rentree na een lange tijd zonder competitie. De Nederlander maakt zijn opwachting in de Vuelta a Burgos, waar hij een van de favorieten is voor de eindzege. Verwacht hij dat zelf ook? “Ik weet het eigenlijk niet zo goed”, vertelde Arensman via de officiële kanalen van zijn team INEOS Grenadiers.

“Het is mijn eerste koers na tweeënhalve maand zonder koers”, opent Arensman. “Ik heb een goede rustperiode genomen. Dat had ik echt nodig. Ik ben een beetje te diep gegaan in de voorbereiding op de Giro. Ik had een goede reset nodig. Daarna heb ik een heel goed trainingsblok gehad. Ook de hoogtestage met de ploeg is goed verlopen. Ik ben blij om nu weer te kunnen koersen.”

Waar de klimmer nu staat, is niet duidelijk. Ook hij weet het niet. “Dat kan ik niet zeggen. Het parcours ziet er wel goed uit voor mij. Zeker de tijdrit is in mijn voordeel. Het is heel snel, dus misschien niet voor de ritwinst, maar wel voor het klassement. In de Giro en in de voorbereiding op deze ronde verliepen mijn traningen op de tijdritfiets ook goed. Een goed klassement is mogelijk, dat is in ieder geval het doel. Maar zoals altijd zal ik mijn best doen en dan zien we we wel waar ik uitkom. ”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.