Wellens en Vanthourenhout geselecteerd voor WB Koksijde
maandag 23 november 2009 om 20:11

Wellens en Vanthourenhout geselecteerd voor WB Koksijde

Bondscoach Rudy De Bie heeft zijn selectie voor de Wereldbeker-cross in Koksijde van komende zaterdag bekendgemaakt. Ondanks protest van onder andere Jan Verstraeten, kunnen Bart Wellens en Sven Vanthourenhout gewoon rekenen op een plaats in de selectie.

Jan Verstraeten, Rob Peeters en Dieter Vanthourenhout hadden hun ongenoegen geuit toen Wellens aankondigde zijn rentree te willen maken in de WB-veldrit in Koksijde. Voor de cross van Hamme-Zogge van gisteren organiseerde Verstraeten zelfs een persconferentie. Hij vond het onrechtvaardig dat Wellens zomaar geselecteerd kon worden, zonder ook maar één uitslag gereden te hebben.

De Bie legt dat protest nu echter naast zich neer. Niet alleen is Wellens geselecteerd, ook Sven Vanthourenhout, die een paar weken out was, heeft het vertrouwen gekregen van de bondscoach. Daardoor vallen Verstraeten en Peeters af ten opzichte van de vorige selectie. Dieter Vanthourenhout mag wel van start gaan in Koksijde.

Selectie elite
Niels Albert, Sven Nys, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Erwin Vervecken, Bart Aernouts, Dieter Vanthourenhout, Sven Vanthourenhout en Bart Wellens.

Lees ook:
Bart Wellens geveld door cytomegalovirus
Rentree Bart Wellens twee weken eerder in Koksijde

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.