Werkkracht van Bingoal WB (32) hangt fiets aan de haak
Foto: Cor Vos
vrijdag 4 oktober 2024 om 13:52

Werkkracht van Bingoal WB (32) hangt fiets aan de haak

De 32-jarige Dimitri Peyskens zal volgend jaar niet meer in het profpeloton te zien zijn. De werkkracht van Bingoal WB houdt het na acht jaar op het hoogste niveau voor bekeken, zo laat hij weten op zijn Instagram-account.

“Ik ben heel dankbaar dat ik acht jaar geleden mijn droom heb kunnen realiseren om profrenner te worden”, schrijft Peyskens. “Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Een wielercarrière is als een metafoor voor het leven, je hebt ups en downs. Maar je leert om altijd terug te vechten, doelen te stellen en altijd de juiste mindset te hebben.”

Wat Peyskens nu gaat doen, weet hij nog niet. “Wielrennen is altijd een groot deel van mijn leven geweest en ik zal ook altijd voor nieuwe uitdagingen blijven uitkijken. Mijn droom is om mijn academische kennis van mijn studie Sport- en Bewegingswetenschappen te koppelen aan mijn praktijkervaring als profwielrenner.”

Peyskens is een klimmerstype, maar wist in zijn acht jaar als prof geen enkele profzege te pakken. Het dichtst kwam hij nog in de Duitse eendagskoers Rad am Ring (1.1) in 2017, waar hij alleen Huub Duyn en Wout van Aert moest laten voorgaan. Tussen 2017 en 2019 presteerde Peyskens sterk in de Franse en Belgische 1.1-wedstrijden. Na de Sluitingsprijs Putte-Kappellen stopt hij definitief.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.