Westra blijft bij Nibali: “Meer zat er niet in”
foto: Sirotti - archief
zondag 12 juli 2015 om 17:39

Westra blijft bij Nibali: “Meer zat er niet in”

Astana is de ploegentijdrit in de Tour de France als vijfde geëindigd. De ploeg van Vincenzo Nibali verloor ruim een halve minuut op de winnaar BMC. Lieuwe Westra was bij de vijf finishers van de Kazachstaanse ploeg. “Uiteindelijk denk ik dat we het maximale eruit hebben gehaald”, zegt de Fries tegen het ANP.

“Meer zat er niet in. We probeerden zo lang mogelijk bij elkaar te blijven, maar aan het begin misten we al een paar bochten. We vlogen er bijna uit”, vertelt Westra, die vertrouwen heeft in zijn Italiaanse kopman. “Ik twijfel niet aan hem. Maar na de eerste bergrit weten we meer.”

Ook Lars Boom reed nog tot vlak voor de slotklim mee bij de blauwe formatie. “Het ging iets te hard voor mij”, zegt hij. “Het ziet er heel goed uit voor Vincenzo, hij rijdt heel makkelijk.”

RIDE Magazine
3 Reacties
12-07-2015 17:47
Edit redactie: Thanks.
12-07-2015 18:26
Toch valt het resultaat me al met al niet echt tegen. Ik had Astana op zo een 20 sec ingeschat van SKY. Een paar seconden extra is vervelend maar niet desastreus.
Wat voor Nibali erger is, is dat zijn achterstand nu wel flinke proporties aan het aannemen is. En de Mur van Bretagne zal hem ook niet veel vertrouwen geven dat hij Froome er bergop wel eventjes zal afrijden in de bergen
Ik vond trouwens wel dat Lars Boom er toch iets te snel af moest in de TTT. Dit is natuurlijk niet helemaal zijn parcours maar je ziet dat hij toch niet in topvorm is want anders blijft hij een stuk langer aanhangen misschien wel tot het laatste klimmetje tot de finish.
12-07-2015 18:41
Chaba, Boom lost op iets meer dan 2 km voor de finish als ik het me goed herinner. Hij gaf aan dat hij net een afdaling vol door had getrokken en net niet meer kon aanpikken. Ik denk dat het niet veel van de tijd heeft gescheeld mocht hij wel hebben aangepikt (zoals Poels), om vervolgens niet meer op kop te komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.