Wie verdient de Velo d'Or (Femmes) volgens jou? Prestigieuze prijs wordt vanavond uitgereikt
Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar maken kans op de titel - foto: Cor Vos
dinsdag 24 oktober 2023 om 10:30

Wie verdient de Velo d'Or (Femmes) volgens jou? Prestigieuze prijs wordt vanavond uitgereikt

De genomineerden voor de Velo d’Or (Femmes) waren al een tijdje bekend, maar vanavond weten we wie er ook daadwerkelijk met de prijzen vandoor gaan. Vanaf 19.00 uur vindt namelijk de uitreiking van de prestigieuze prijs plaats. Onder meer Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel behoren tot de kanshebbers bij de mannen, Demi Vollering en Lotte Kopecky zijn twee van de tien kandidaten bij de vrouwen. Wie verdient de Velo d’Or (Femmes) volgens jou? Geef je antwoord in de poll en discussieer in de reacties.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Vélo d’Or is een prijs van de ASO, L’Equipe en Vélo Magazine. De jury bestaat uit Europese wielerjournalisten, die de allerbeste wielrenner en wielrenster van het jaar uitkiezen. Er zijn daarnaast prijzen voor de beste Franse renner, de beste Franse renster, de beste klassiekerrenner en de beste klassiekerrenster.

Voor de Lage Landen lijken Van der Poel en Evenepoel, de winnaar van 2023, dit jaar kans te maken op de titel. De concurrentie is echter stevig met Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Ook Jasper Philipsen, Wout van Aert, Mads Pedersen, Tom Pidcock en Adam Yates zijn genomineerd.

Bij de vrouwen lijkt het ‘gewoon’ Vollering of Kopecky te worden. De winnares van vorig jaar, Annemiek van Vleuten, is ook dit jaar weer genomineerd, net als Lorena Wiebes. De andere genomineerden luisteren naar de namen Alison Jackson, Kasia Niewiadoma, Pauline Ferrand-Prévot, Marlen Reusser, Gaia Realini en Elisa Longo Borghini.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.