Wie wordt de nieuwe bondscoach van België? “Weet precies wat nodig is voor huidige generatie toppers”
foto: Cor Vos
vrijdag 13 september 2024 om 09:56

Wie wordt de nieuwe bondscoach van België? “Weet precies wat nodig is voor huidige generatie toppers”

Sven Vanthourenhout vertrekt na het WK in Zürich als bondscoach van België wegens ‘een verschil van inzicht’ met de nationale wielerbond. In de recente WielerFlits podcast wordt volop gespeculeerd over wie de opvolger van Vanthourenhout moet worden.

Vanthourenhout is bezig aan zijn laatste weken als bondscoach van België. De West-Vlaming, die met onder meer Remco Evenepoel en Wout van Aert grote successen boekte, zal na het WK in Zürich afscheid nemen. De beslissing is ‘in onderling overleg genomen’, klinkt het op de site van Belgian Cycling, de Belgische wielerbond.

Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Mogelijke opvolgers
Volgens Nick is de meest logische opvolger voor de bondscoachpositie Serge Pauwels. “Die is volgens mij al een soort assistent van Vanthourenhout. Hij kent de jeugd want hij is betrokken bij de ontwikkeling van de junioren. En hij is lang genoeg geen profrenner meer, maar nog niet te oud om deze functie in te vullen.”

Youri en Maxim komen met verrassendere namen. “Ik zou Tom Boonen wel eens als bondscoach willen zien”, oppert Youri. “Hij weet precies wat er nodig is voor de huidige generatie toprenners als Van Aert en Evenepoel.” Maar volgens Maxim heeft de Vlaamse veelwinnaar ondanks zijn grote naam nog niets bewezen als coach.

“Verder zou Philippe Gilbert mij een goede naam lijken. Hij is natuurlijk de ideale mix tussen Vlaanderen en Wallonië”, beweert Maxim. Ook de namen van Jan Bakelants en Greg Van Avermaet vallen. Maar in beide gevallen is het niet duidelijk of zij open staan voor de functie, omdat ze volop bezig zijn met andere projecten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.