Wielercarrière van Michael Woods hing eerder dit seizoen aan een zijden draadje
Michael Woods was succesvol in de voorbije Vuelta - foto: Cor Vos
woensdag 18 september 2024 om 11:06

Wielercarrière van Michael Woods hing eerder dit seizoen aan een zijden draadje

Michael Woods won goed drie weken geleden een zware bergetappe in de Vuelta a España en wist zo een zeer moeilijke periode af te sluiten. Eerder dit jaar speelde de Canadees namelijk nog met het idee om een punt te zetten achter zijn carrière.

In een openhartig interview in Yalla, het wielermagazine van zijn ploeg Israel-Premier Tech, blikt Woods terug op de donkerste periode uit zijn wielerbestaan. In de eerste maanden van 2024 slaagde Woods er maar niet in om zijn gebruikelijke niveau te halen. Tot overmaat van ramp moest hij de Giro d’Italia vroegtijdig verlaten, na een val in de eerste week. De explosieve klimmer kreeg zo tik na tik te verwerken.

“De week voor de Giro, de Giro zelf en de week erna waren echt de donkerste dagen uit mijn carrière”, kijkt Woods er nu op terug. “Ik begon me echt af te vragen of ik het seizoen nog moest afmaken. Ik dacht echt aan stoppen. Ik haalde gewoon totaal niet mijn niveau. Toen ik mijn contract verlengde bij Israel-Premier Tech, zei ik tegen Sylvain Adams (de teammanager, red.) dat ik alleen zou doorgaan als ik mijn niveau zou halen.”

Bacteriële infectie 
“Dat was niet meer het geval. Ik kreeg maar geen antwoorden op de vraag waarom het niet meer liep.” Op een gegeven moment kreeg Woods toch duidelijkheid: de 37-jarige renner kampte al die tijd met een bacteriële infectie. “Ik keerde terug naar Canada om daar uit te rusten. Er volgden ook heel wat medische testen. Uit deze testen bleek dat ik last had van een bacteriële infectie. Ik heb het ergens tijdens het trainingskamp, aan het begin van het jaar, opgepikt.”

Woods besloot vervolgens de pauzeknop in te drukken en maakte zijn comeback pas op de Canadese kampioenschappen. En hoe. Woods kroonde zich namelijk voor het eerst tot nationaal kampioen. “Dat was echt een enorme boost. Het voelde alsof ik helemaal niet aan het trappen was. Het was een heerlijk gevoel en het maakte me ook weer hongerig”, besluit de dertiger.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.