Wielertransfers 2011: Dumoulin, Dowsett, Boucher, Gerard
maandag 16 augustus 2010 om 20:23

Wielertransfers 2011: Dumoulin, Dowsett, Boucher, Gerard

Na afloop van de Tour de France nemen de transfergeruchten doorgaans flink in aantal toe. Ook krijgen renners al te horen of ze voor volgend jaar een contract verdiend hebben. In de rubriek Wielertransfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en -geruchten voor u op een rij.

Tom Dumoulin
Hoewel De Telegraaf vorige week meldde dat er een mondelinge overeenkomst was tussen Tom Dumoulin en Cervélo, is een transfer nog niet definitief. Dat benadrukte het 19-jarige talent bij de NOS. “Ik heb nog niets getekend”, klinkt het. “Interesse van Skil-Shimano en Cervélo? Dat zou kunnen, ja. Of het één van die twee wordt? Dat weet ik nog niet.”

Alex Dowsett
Team Sky zal zich voor volgend jaar waarschijnlijk versterken met Alex Dowsett, zo weet Cyclism’Actu. De hardrijder, die zich dit jaar op 21-jarige leeftijd tot wereldkampioen bij de beloften kroonde en nu voor Trek-Livestrong uitkomt, leek een aanbod van Team RadioShack boven dat van Vacansoleil te zullen verkiezen, maar zou nu toch opteren voor het team uit zijn moederland.

David Boucher
Na vier jaar voor het ProContinentale Landbouwkrediet uitgekomen te zijn, zet David Boucher volgend jaar een stap hogerop naar de ProTour. Het Nieuwsblad bericht vandaag dat de 31-jarige Fransman, een aanvaller van het eerste uur, overstapt naar Omega Pharma-Lotto. Boucher rijdt al nagenoeg zijn hele carrière in Belgische loondienst.

Arnaud Gérard
Volgens La France Cycliste staat Arnaud Gérard op het punt zijn contract bij Française des Jeux met een jaar te verlengen. De 26-jarige Fransman, die zich in 2002 bij de beloften zowel tot nationale als tot wereldkampioen kroonde, is al aan zijn zesde jaar bezig onder de hoede van de formatie van Marc Madiot.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.