Wielertransfers 2016: Coquard, Rabobank, Clarke, Garner…
Bryan Coquard - foto: Sirotti
maandag 14 september 2015 om 10:30

Wielertransfers 2016: Coquard, Rabobank, Clarke, Garner…

De Vuelta a España zit erop en sommige ploegen zijn al volop bezig met het inplannen van het komende seizoen. Daarvoor moet wel bekend zijn welke renners er onder contract staan. Veel teams zijn nog in onderhandeling met contractvrije renners. Wie gaat waarheen? WielerFlits bundelt de transfers, verlengingen en geruchten in het transferoverzicht.

Team Bernaudeau
Jean-René Bernaudeau zegt een sponsor te hebben gevonden voor 2016. Dat is voor Bryan Coquard de reden geweest om tegen Ouest France te zeggen: “Ik blijf bij zijn ploeg.” Hij had wel aanbiedingen op zak van grote ploegen, zoals Etixx-Quick-Step, maar dat liep op niks uit. Daarnaast verklapte de jonge sprinter dat Adrien Petit het komende seizoen in zijn sprinttrein zal zitten. De grote Petit zal overkomen van Cofidis. Jimmy Engoulvent zal op zijn beurt stoppen en als ploegleider aan de slag gaan.

PIC527986127

Guillaume Van Keirsbulck – foto: Sirotti

Guillaume Van Keirsbulck
Het is al van enige tijd geleden, maar we willen het u niet onthouden: Guillaume Van Keirsbulck heeft zijn contract bij Etixx-Quick-Step met één jaar verlengd. De 24-jarige Belg rijdt al sinds 2011 voor de formatie van Patrick Lefevere. Vorig jaar wist hij een etappe in de Eneco Tour en het eindklassement in de Driedaagse De Panne-Koksijde te winnen.

Simon Clarke
BMC gaat niet in zee met Simon Clarke. Dat bevestigt de Amerikaanse formatie tegenover CyclingNews. Er waren wel gesprekken met de zaakwaarnemer van de Australiër van Orica-GreenEDGE, maar verder dan dat kwam het niet. Clarke heeft bij de Australische ploeg een aflopend contract. Waar hij het komende seizoen koerst, is nog niet bekend.

Ian Boswell
Het contract van Ian Boswell bij Sky is met twee jaar verlengd. Dat schrijft de Amerikaan op zijn eigen Twitterpagina. In 2013 trad de inmiddels 24-jarige renner toe tot de gelederen van de Britse ploeg. In 2012 liep hij nog stage bij het toenmalige Argos-Shimano. De voorbije Vuelta a España sloot Boswell af als 71e. In de koninginnenrit in Andorra werd hij derde.

Rabobank
De continentale ploeg van Rabobank heeft twee renners vastgelegd. Davy Gunst en Dylan Bouwmans zijn nieuw bij de oranjeformatie. Gunst (20) reed het afgelopen seizoen voor SEG Racing. Op het NK voor beloften pakte hij de bronzen plak. Zijn doel is om binnen twee jaar een profcontract te verdienen. Bouwmans (18) is de zoon van oud-prof Eddy Bouwmans. Hij maakt de overstap van Willebrord Wil Vooruit.

Marco Bandiera
Gianni Savio kan ook in 2016 rekenen op de diensten van Marco Bandiera, meldt Ciclismo.it. De 31-jarige Italiaan heeft zijn contract bij Androni Giocattoli met één seizoen verlengd. Bandiera kwam in het verleden uit voor Lampre, Katusha, QuickStep en IAM Cycling, voor hij in 2014 terugkeerde naar eigen land. Hij staat bekend als een aanvalstype, maar winnen heeft hij in zijn carrière nog niet gedaan.

© CorVos / Team Giant-Alpecin

Lucy Garner – © CorVos / Team Giant-Alpecin

Vrouwenwielrennen
Er zijn twee nieuwtjes in het vrouwenpeloton te melden. Megan Guarnier heeft haar handtekening gezet onder een nieuw contract bij Boels-Dolmans. De nationaal kampioene van de Verenigde Staten zegevierde dit seizoen al in de Strade Bianche en pakte een rit in de Giro Rosa. Lucy Garner vertrekt op haar beurt bij een Nederlandse ploeg. De vriendin van Lars van der Haar maakt namelijk de overstap naar Wiggle-Honda. De Britse formatie trok eerder al Amy Pieters aan. Beide dames komen over van Liv-Plantur.

RIDE Magazine
11 Reacties
14-09-2015 10:38
Benieuwd waar Clarke heen gaat is toch een goed renner.
Mooi van coquard dat die bij bernaudeau blijft.
En lars van de haar heeft het goed voor elkaar haha:)
14-09-2015 11:11
De zoon van Eddy Bouwmans ? Gaaf. Als hij het talent van pa geërfd heeft....
14-09-2015 11:14
Die Dylan wordt een hele grote. Bovendien een heel goed persoon ook. Ik ga hem zeker volgen...
14-09-2015 11:16
Zonde dat BMC Clarke niet wil, dat gaat Porte dan weer kostbare minuten kosten.

Willebrord Wil Vooruit, zou dat niet een mooie ploeg zijn voor Der Willi?
14-09-2015 12:44
Top dat jullie ook steeds meer info van de dames geven
14-09-2015 13:14
Wiggle-Honda maakt er een doel van om bijna alle rappe dames binnen te vissen lijkt het wel..

Pieters, Johansson, Garner.. en Hosking, Bronzini en Dhoore zijn al in de gelederen..
14-09-2015 13:24
SEG racing kan zichzelf opdoeken nu? Of hebben ze nog wel een renner voor volgend seizoen?
14-09-2015 13:44
Leuk voor Dylan! Paar jaar geleden nog samen met hem gereden bij Buitenlust, zeer groot talent!
14-09-2015 14:56
de zoon van Eddy Boumans, dat is nog eens een visitekaartje in het wielrennen. De ethiek in het peloton neemt direct toe! Kom op, Dylan!!
14-09-2015 17:35
Nieve wordt ook gelinkt aan tinkoff en Bozic aan Cofidis
15-09-2015 20:30
Naïeve een goede renner voor giant

Om te reageren moet je ingelogd zijn.