Wielrenster Kelly Catlin (23) overleden
Kelly Catlin (rechts) werd 23 jaar - Foto: Cor Vos
zondag 10 maart 2019 om 19:09

Wielrenster Kelly Catlin (23) overleden

De wielerwereld rouwt om het overlijden van Kelly Catlin. De Amerikaanse wielrenster is 23 jaar geworden.

Catlin maakte afgelopen vrijdag in haar eigen huis een einde aan haar leven, zo maakte haar vader Mark Catlin bekend aan Velonews. “Er gaat geen minuut voorbij dat we niet aan haar denken. De pijn is onvoorstelbaar.”

Rally UHC Cycling, de wegploeg waar Catlin voor reed, laat weten dat het nieuws van haar overlijden hard aankomt. “Het is heel moeilijk om zo’n geweldig persoon op zo’n jonge leeftijd te verliezen. Kelly was niet alleen onze ploeggenote, maar ook onze vriendin. Onze condoleances gaan uit naar haar familie en iedereen die haar goed kende”, schrijft de Amerikaanse ploeg in reactie op het nieuws op social media.

Kelly Catlin won Olympisch zilver met de Amerikaanse achtervolgingsploeg – Foto: Cor Vos

Catlin legde in 2016 tijdens de Zomerspelen van Rio de Janeiro als onderdeel van de Amerikaanse achtervolgingsploeg beslag op zilver. Ook werd ze maar liefst drie keer wereldkampioene in die discipline.

Vorig jaar won Catlin tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn nog brons op de individuele achtervolging achter Chloe Dygert en Annemiek van Vleuten.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of www.113.nl.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.