Wippert bijna rond met Cannondale-Garmin
foto: Sirotti
maandag 13 juli 2015 om 08:54

Wippert bijna rond met Cannondale-Garmin

Sprinter Wouter Wippert rijdt volgend seizoen zo goed als zeker in het shirt van Cannondale-Garmin. De 24-jarige Nederlander zal de overstap maken van het Australische ProContinentale team Drapac naar de ploeg uit de WorldTour.

Wippert won in januari de slotrit in de Tour Down Under en sprintte meermaals (drie keer) naar een podiumplek in de Ronde van Californië. Deze prestaties hebben hem in de kijker gereden van teambaas Jonathan Vaughters. De mondelinge overeenkomst die renner en ploeg inmiddels hebben gesloten staat nog niet op papier. Vanwege regels van de UCI mag een gecontracteerde renner pas vanaf 1 augustus officieel een nieuw contract tekenen.

Naast Cannondale-Garmin waren nog drie ploegen geïnteresseerd in de sprinter. Voorafgaande aan het NK zei Wippert niet naar een Nederlandse of Belgische ploeg te willen. “Ik vind het belangrijk om in een buitenlandse ploeg te rijden, want daar wordt meer van je gevraagd. In mijn ogen is het moeilijker om je plek af te dwingen. Ik ben heel snel, maar wil graag kijken wat ik nog meer kan.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2015 09:01
mooi dat hij komend jaar op WT niveau mag acteren en (hopelijk) presteren.
13 juli 2015 09:11
Goede keus aangezien zij niet echt een topsprinter hebben dus zal hij waarschijnlijk vaak voor eigen kans mogen gaan in de sprint.
13 juli 2015 09:17
Flinke wip voor Wouter.
Die heeft gezien zijn leeftijd een hele mooie carrière voor de boeg bij die ploeg.
13 juli 2015 09:36
Had hem liever bij BMC gezien, maar hij zit in de WT, dus ik mag niet klagen.
13 juli 2015 09:40
SEG als makelaarskantoor zeker. Beetje jammer dat ze alles maar bij Garmin onderbrengen. Beter is er nauwelijks één geworden.
13 juli 2015 10:01
Wat een verrassing.
13 juli 2015 10:12
Wat kan deze jongen nou? Ik heb hem sprintjes zien winnen in koersen die er niet echt toe doen, én Down Under, maar ook niet heel erg dichtbij zien komen in bijvoorbeeld Californië. Vind het heel lastig om in te schatten waar deze jongen qua prestaties heen kan groeien, en ben erg benieuwd wat deze stap voor hem gaat betekenen!

Dat Cannondale een sprinter kan gebruiken is wel duidelijk natuurlijk, die hebben uit armoede koersen voor Haas als sprinter gereden..
13 juli 2015 10:13
@Laatste man - 13 juli 2015 om 09:40
"alles" is feitelijk onjuist...
@LyndaLid - 13 juli 2015 om 10:12
Sommige ploegen hebben sprinters die zelfs geen wedstrijden winnen die er niet echt toe doen...
Californië belangrijker dan "Down Under".....?
13 juli 2015 10:18
Hopelijk gaat hij daar ook leren om een heuvel over te kunnen want dat is nu nog wel echt ondermaats
13 juli 2015 10:20
Wat is er allemaal onjuist? Ik vraag toch of hij bij SEG zit? Zo ja, dan is dit geen verrassing. En echt beter zijn de Nederlanders bij Garmin niet geworden toch?
13 juli 2015 10:24
Ik plaatste het woordje "alles" tussen "".
Niet alles wat je schrijft is onjuist, wel de bewering dat SEG "alles", lees: iedereen, bij Garmin onderbrengt.
Overigens zouden veel renners blij zijn met zo'n ploeg, ondanks de huidige matige prestaties.
13 juli 2015 10:28
@LyndaLid, Die koersen die er voor jou niet toedoen, zoals Tour Down Under, leveren heel simpel gewoon punten op voor de WT. Tour of California voor een Amerikaanse sponsor is bijzonder belangrijk. Maar als jij een nieuwe Cav, Greipel of Kittel verwacht dan zal ik je slecht nieuws moeten brengen, Cannondale kan ik wel goed nieuws brengen, hij gaat koersen winnen voor ze.
13 juli 2015 10:34
@ cjelle

Wel goed lezen voordat je me in de mond legt dat ik een nieuwe Cav verwacht.
Quote:
Ik heb hem sprintjes zien winnen in koersen die er niet echt toe doen, én Down Under

Ik zeg toch dat Down Under er toe doet, en Californië ook. Daar kwam ie alleen minder dicht bij winst. Ik vraag me gewoon af wat er van deze jongen verwacht mag worden, en dan vind ik "hij gaat koersen winnen" een beetje vaag.
13 juli 2015 10:34
hmm... ik had 'm zelf graag in het europese pro-conti niveau zien rondrijden om te kijken of hij daar ook wat van die franse of vlaamse koersjes kan winnen. nu springt hij van c naar a niveau....
13 juli 2015 10:38
@ Koel,

Ah op die manier. Ongetwijfeld heb je gelijk (er rijden er bij andere ploegen ook), maar het is wel opvallend vaak dat ze naar Garmin gaan. Maakt mij niet uit hoor. Alleen ik zie vaak dat de ontwikkeling niet echt doorzet.
13 juli 2015 10:48
Mooie transfer! Zeer benieuwd wat hij kan laten zien.
13 juli 2015 10:50
Hele mooie stap voor hem, hij zal zeker het 1ste jaartje denk ik even moeten aanpassen aan het niveau maar heeft al hele goede dingen laten zien, een renner met veel potentie! Leuk dat er weer een NL'er de World Tour binnenkomt :).
13 juli 2015 10:54
Mooie overstap voor hem, alleen worden bij Cannondale nu niet echt veel renners beter.
13 juli 2015 11:09
Uitstekend! Prestaties zullen op en af gaan in het begin maar daar is niks mis mee. Dat mensen zeggen dat niemand wat leert bij Cannondale is natuurlijk onzin, met 24 jaar veel wedstrijden mogen rijden is al geweldig.
13 juli 2015 11:20
@Laatste man - 13 juli 2015 om 10:38
Klopt hoor, ze hebben daar heel goede contacten, ze wisten daar eerder zelfs Thomas Dekker onder te brengen, dan kun je wat.....:-)
13 juli 2015 11:23
Van baarle is toch een stuk beter geworden en slagter reed vorig jaar ook goed hij heeft nu wat pech daar kan garmin niks aan doen
13 juli 2015 11:30
van Baarle is nog jong en wordt sowieso beter. Benieuwd of hij volgend jaar weer een stap kan maken. Slagter is niet beter geworden, deed dat soort dingen ook bij Rabo/Blanco.
13 juli 2015 11:34
@WieVis

Van Baarle is vooral beter geworden omdat hij zich (waar dan ook) verder ontwikkeld.
Een talent als hij zal vrijwel overal kunnen groeien en presteren, dat heeft niets met zijn huidige ploeg te maken.
13 juli 2015 11:36
Van Baarle is de afgelopen anderhalf jaar vooral anderhalf jaar ouder en sterker geworden en heeft in die periode prestaties geleverd in lijn met hetgeen hij in zijn belofteperiode liet zien. Niet meer en niet minder.

Ook Slagter heeft de lijn van daarvoor doorgezet: af en toe een puike prestatie in een grotere koers, maar verder vooral grilligheid. Langeveld ontwikkelt zich kennelijk van vooruitgeschoven man in eendagskoersen naar gewaardeerd wegkapitein.

Allemaal voorbeelden die vooral te maken hebben met de personen in kwestie, niet zo zeer met de ploeg waar ze rijden. Aan de andere kant van de medaille geldt dat allicht net zo goed voor de relatieve mislukkingen (Maaskant, Dekker, Kreder, Kreder).
13 juli 2015 11:51
Toch de beste ploeg voor Wippert denk ik - want heeft zich bij een kleine buitenlandse ploeg in de kijker gereden en rijd al een tijd opvallende prestaties bij elkaar. Je kan ervan uitgaan dat daar niet de structuur bij zat die je in Rabo opleidingsploeg bij krijgt, en precies die structuur is nou ook niet waar Garmin-cannondale in uit blinkt: hij heeft bewezen te kunnen groeien in chaotischer structuren, dat is waar de andere mislukte voorbeelden nat zijn gegaan.
Daarnaast zal zijn nieuwe ploeg ook wel beseffen dat dit geen nieuwe cavendish/mcewen is maar wel een sprinter die ze in B-koersen een hoop puntjes kan opleveren. Een goede aanvulling op het contingent klimmers dat Garmindale is, want het geeft je ploeg een doel en focus op de vlakker etappes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.