Wippert bijna rond met Cannondale-Garmin
foto: Sirotti
maandag 13 juli 2015 om 08:54

Wippert bijna rond met Cannondale-Garmin

Sprinter Wouter Wippert rijdt volgend seizoen zo goed als zeker in het shirt van Cannondale-Garmin. De 24-jarige Nederlander zal de overstap maken van het Australische ProContinentale team Drapac naar de ploeg uit de WorldTour.

Wippert won in januari de slotrit in de Tour Down Under en sprintte meermaals (drie keer) naar een podiumplek in de Ronde van Californië. Deze prestaties hebben hem in de kijker gereden van teambaas Jonathan Vaughters. De mondelinge overeenkomst die renner en ploeg inmiddels hebben gesloten staat nog niet op papier. Vanwege regels van de UCI mag een gecontracteerde renner pas vanaf 1 augustus officieel een nieuw contract tekenen.

Naast Cannondale-Garmin waren nog drie ploegen geïnteresseerd in de sprinter. Voorafgaande aan het NK zei Wippert niet naar een Nederlandse of Belgische ploeg te willen. “Ik vind het belangrijk om in een buitenlandse ploeg te rijden, want daar wordt meer van je gevraagd. In mijn ogen is het moeilijker om je plek af te dwingen. Ik ben heel snel, maar wil graag kijken wat ik nog meer kan.”

RIDE Magazine
32 Reacties
13 juli 2015 12:22
Goed voor hem dat hij naar zo een wt-ploeg kan gaan ipv bv lotto, waar hij sprinter x van de ploeg zou worden en maar aantal keer zijn kans zou mogen gaan
13 juli 2015 13:09
@LL
Volgens mij heb jij totaal gemist hoe hij in Californie reed.

"Wat kan deze jongen nou?" Kom op zeg! Hij is bovendien nog maar 24.

Transfer waar waarschijnlijk beiden beter van worden.
13 juli 2015 13:50
@ Wheely

"wat kan deze jongen nou?" bedoel ik niet op een negatieve manier. Ik vind het gewoon moeilijk om het in te schatten, en geef aan dat ik benieuwd ben.
13 juli 2015 15:08
Dit lijkt me dan ook de reden dat Langeveld en Van Baarle de hele dag voor hem op kop werkte tijdens het NK.
13 juli 2015 16:33
Die gebroeders Berkhout zijn echt ongelooflijk, wat een creativiteit. Nou ja, Garmin is geen slechte ploeg voor hem, aangezien daar welgeteld nul sprinters rijden.
13 juli 2015 18:33
dat is dus ook de reden dat van baarle en langeveld op de nk voor hem reden
13 juli 2015 22:13
Mooie overstap voor hem. Ze hebben geen topsprinter, dus hij zal zijn kansen wel krijgen. Volgens mij kan hij amper een heuvel over, dus daar moeten ze wel aan werken voordat hij een grote ronde gaat rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.