Wippert kent ploeggenoten voor Tour Down Under
Wouter Wippert- Foto: Sirotti
dinsdag 5 januari 2016 om 09:52

Wippert kent ploeggenoten voor Tour Down Under

Wouter Wippert is de enige Nederlander die namens Cannondale start in de Tour Down Under. Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld en oud-winnaar Tom-Jelte Slagter zijn niet geselecteerd, zo blijkt uit de startlijst op de website van Biciciclismo. Wippert had vorige maand zelf al verklapt dat hij in de Australische WorldTour-koers zijn debuut zou maken voor zijn nieuwe ploeg.

De zevenkoppige selectie van Cannondale bestaat uit zes verschillende nationaliteiten. Met Moreno Moser en Alberto Bettiol zijn de Italianen het best vertegenwoordigd.

Selectie Cannondale voor Tour Down Under:
flag-it Alberto Bettiol
flag-nz Patrick Bevin
flag-au Simon Clarke
flag-it Moreno Moser
flag-nl Wouter Wippert
flag-ca Michael Woods
flag-de Ruben Zepuntke

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
5 januari 2016 13:08
Moser, mits eindelijk weer op een degelijk niveau, voor een leuke klassering? Of zou het in Australië meer voor Simon Clarke zijn, toch ook niet gek op een paar kortere klimmetjes?
5 januari 2016 13:49
Hoop toch wel op Clarke en Bevin als kopmannen, is toch in eigen (buur)land. En kunnen beiden zorgen voor een korte klassering.
5 januari 2016 14:55
Simon Clarke zal niet voor niks zijn overgestapt, die wil meer vrijheid in dit soort koersen ipv op kop rijden voor Gerrans. Dus dat zal wel de kopman zijn.
5 januari 2016 18:38
Woods moet dit toch ook wel aankunnen?
6 januari 2016 00:24
Michael Woods en Simon Clarke zullen leuk meedoen. Vooral Woods moet in die eerste aankomst bergop zijn mannetje kunnen staan, die houdt van dat steile werk. Ben benieuwd wat die kan in goede deelnemersvelden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.