WK 2023: Denemarken zonder Vingegaard, maar met Pedersen en Skjelmose
Pedersen was al eens wereldkampioen - foto: Cor Vos
maandag 17 juli 2023 om 16:06

WK 2023: Denemarken zonder Vingegaard, maar met Pedersen en Skjelmose

De selecties voor de komende wereldkampioenschappen wielrennen in het Schotse Glasgow druppelen binnen. Ook de Deense bondscoach heeft zijn huiswerk klaar. Jonas Vingegaard is er zoals verwacht niet bij, maar met oud-wereldkampioen Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Magnus Cort en Søren Kragh Andersen is er nog voldoende kwaliteit aan boord.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Vingegaard, die momenteel met Tadej Pogacar in gevecht is om de eindzege in de Tour de France, liet eerder al weten te passen voor de komende mondiale titelstrijd. De renner van Jumbo-Visma maakt dan ook geen deel uit van de definitieve selectie.

Er is echter geen man overboord, aangezien de Deense bondscoach nog voldoende kwaliteit in huis heeft. Mads Pedersen zal ongetwijfeld mikken op de regenboogtrui. De 27-jarige klassiekerspecialist/machtssprinter werd in 2019 al eens wereldkampioen in Harrogate en krijgt in Glasgow opnieuw een parcours op maat voorgeschoteld.

Verder is het ook uitkijken naar seizoensrevelatie Mattias Skjelmose, de immer onvoorspelbare Magnus Cort, Søren Kragh Andersen en Kasper Asgreen. Deze renners zullen we ongetwijfeld ook zien in de finale. Mikkel Honoré, Mikkel Bjerg en Michael Mørkøv vervolledigen de WK-selectie.

Asgreen – de regerende Deense kampioen tegen de klok – en Bjerg zullen ook de nationale eer vertegenwoordigen op het WK tijdrijden.

Deense selecties voor WK wielrennen in Glasgow (6-12 augustus)
Elitemannen (wegrit)
Søren Kragh Andersen
Kasper Asgreen
Mikkel Bjerg
Magnus Cort
Mikkel Honoré
Michael Mørkøv
Mads Pedersen
Mattias Skjelmose

Elitemannen (tijdrit)
Kasper Asgreen
Mikkel Bjerg

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.