WK 2023: Zwitserland pakt eerste MTB-goud in Glasgow, tiende plaats voor België
Nino Schurter op het WK 2021 - foto: Cor Vos (archief)
woensdag 9 augustus 2023 om 14:49

WK 2023: Zwitserland pakt eerste MTB-goud in Glasgow, tiende plaats voor België

Zwitserland heeft woensdag het eerste mountainbike-goud van het Super WK wielrennen in Glasgow gewonnen. Het Alpenland wist, met Nino Schurter als afmaker, de titel te pakken op het onderdeel Mixed Team Relay. Het zilver ging naar Frankrijk en het brons naar Denemarken.

De Zwitserse selectie bestond voor dit gemengde onderdeel uit Dario Lillo (U23 mannen), Nicolas Halter (U19 mannen), Linda Indergand (elite vrouwen), Ronja Blochlinger (U23 vrouwen), Anina Hutter (U19 vrouwen) en MTB-legende Nino Schurter (elite mannen). Na de eerste ronde lagen de Zwitsers pas derde en pas aan het einde van de vijfde ronde grepen ze de leiding.

Schurter begon daardoor met 8 seconden voorsprong op Oostenrijk aan zijn enige omloop in Glentress Forest. Zijn grootste concurrent was echter niet de Oostenrijkse belofte Tamara Wiedmann, maar de Franse kopman Jordan Sarrou. Hij wist zijn achterstand van 13 seconden terug te brengen tot op 9 seconden, maar Schurter behield dus zijn voorsprong en bezorgde Zwitserland zo het WK-goud.

De derde plaats ging ruim 40 seconden later naar Denemarken, dat in de slotronde nog Canada van een podiumplaats verdreef. De Belgische ploeg (met Arne Janssens, Sverre Van Lee, Julia Gregoire, Shanyl De Schoesitter, Jente Michels en Emeline Detilleux) eindigde als tiende op meer dan drie minuten van het goud.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.