WK 2024: Dit is de selectie van België rondom uitgesproken kopman Remco Evenepoel
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2024 om 17:49

WK 2024: Dit is de selectie van België rondom uitgesproken kopman Remco Evenepoel

Remco Evenepoel is zoals verwacht de absolute kopman bij de Belgen voor de komende wereldkampioenschappen wielrennen in het Zwitserse Zürich. Door de blessure en afwezigheid van Wout van Aert zijn nu alle ogen gericht op de dubbele wereldkampioen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Evenepoel kan in de wegwedstrijd rekenen op een ervaren ploeg, want Maxim Van Gils is de enige WK-debutant. Verder rekent Sven Vanthourenhout, bezig aan zijn laatste grote klus als bondscoach, met Tiesj Benoot, Jasper Stuyven, Tim Wellens en Victor Campenaerts op renners die reeds gepokt en gemazeld zijn en al voor heel wat WK-vuren hebben gestaan.

De laatste twee namen in de selectie zijn Quinten Hermans en Laurens De Plus. Hermans was er twee jaar geleden al bij op het WK in het Australische Wollongong, toen Evenepoel de wereldtitel pakte. De renner van Alpecin-Deceuninck zat toen mee in de goede vlucht en speelde een belangrijke rol in de (voor)finale. Voor De Plus wordt het dan weer zijn eerste WK sinds Innsbruck 2018.

Opvallend: kopman Evenepoel moet het in Zürich zonder ploegmaten van Soudal Quick-Step stellen. De kopman zal uiteraard niet alleen in actie komen in de wegrit, aangezien hij ook zijn zinnen heeft gezet op het prolongeren van zijn wereldtitel in het tijdrijden. Campenaerts – zes jaar geleden goed voor WK-brons – is de tweede Belgische tijdrittroef.

Van Gils (rechts) krijgt als schaduwkopman ruimte om zijn eigen koers te rijden – foto: Cor Vos

Van Gils als schaduwkopman
Bondscoach Vanthourenhout maakte op een persconferentie zijn selectie bekend en keek ook al vooruit. “Met de Tour en de Spelen hebben we genoten van Remco Evenepoel. Hij wilde niet op het EK zijn, wat jammer is voor het publiek, maar ergens was het een zegen voor het WK. Het EK erbij was misschien net iets te veel geweest en dan was het misschien een net-niet verhaal geworden”, citeert Sporza.

“Remco zal er alles aan doen om zijn ambities waar te maken, maar laten we mild zijn als hij er toch niet in zou slagen. Hij smijt zich altijd 100 procent, dus laat ons hem steunen in dat proces richting Zürich. Maar laat ons niet te streng zijn als het niet lukt. De hele ploeg zal in ondersteuning rijden van Remco, al zal Van Gils schaduwkopman zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.