WK 2024: Had Mathieu van der Poel gediskwalificeerd moeten worden voor opwippertje?
Foto: Cor Vos
maandag 30 september 2024 om 18:12

WK 2024: Had Mathieu van der Poel gediskwalificeerd moeten worden voor opwippertje?

Mathieu van der Poel heeft kritiek gekregen voor een manoeuvre in volle finale van het WK wielrennen in Zürich. Met name ex-topsprinter Robbie McEwen merkte als analist voor Eurosport op dat de Nederlander buiten de lijntjes kleurde.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Toen Van der Poel op een bepaald moment ingesloten dreigde te worden achter onder andere Remco Evenepoel, terwijl er voorin enkele renners ten aanval trokken, vond de bronzen medaillewinnaar van het WK wielrennen er niets beter op dan even op het fietspad te wippen en – rakelings langs enkele toeschouwers – Evenepoel en co te passeren.

“Dat is absoluut niet toegestaan”, merkte McEwen meteen op. Later voegde hij daar in een Instagram-reactie nog het volgende aan toe: “Ik veroordeel Mathieu niet. Ik leg alleen uit wat de huidige regelgeving inhoudt. In mijn actieve carrière heb ik veel renners gepasseerd door op voet- en fietspaden te wippen, ik zou pas in de problemen zijn geraakt.”

McEwen doelt daarbij op recente voorbeelden, zoals bijvoorbeeld Johan Price-Pejtersen, die zijn Deense titel in het tijdrijden in juni nog verloor omdat hij op het fietspad zou hebben gereden. Marlen Reusser werd om dezelfde reden dit voorjaar nog uit de uitslag van Gent-Wevelgem geschrapt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.