WK 2024: ‘Kritieke Muriel Furrer lag lange tijd onontdekt in bos na valpartij’
Foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2024 om 13:54

WK 2024: ‘Kritieke Muriel Furrer lag lange tijd onontdekt in bos na valpartij’

Volgens de Zwitserse krant Blick lag de Zwitsere junior Muriel Furrer donderdag lange tijd zwaargewond onontdekt in een bosrijke omgeving op het parcours van het WK in Zürich, al blijft er veel mysterie rond de crash zitten.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De 18-jarige Furrer kwam gisteren zwaar ten val tijdens de wegrit voor junioren vrouwen in Zürich. “Ze is naar het ziekenhuis afgevoerd met een traumahelikopter. Ze heeft een serieuze hoofdblessure opgelopen en is in een zeer kritieke toestand”, klonk het achteraf in een persbericht van de UCI. Over de omstandigheden en de oorzaak van de val werd niet gecommuniceerd.

Blick claimt dat tijdens de wedstrijd van de junioren dames er geen reddingsoperatie werd waargenomen rond het bosgebied van Küsnacht waar het ongeval gebeurde. De reddingshelikopter landde pas ongeveer een uur na het einde van de race in Küsnacht. Bovendien meldde een motard aan het medium dat hij niet op de hoogte was van de valpartij, waardoor er tijdens de tweede doortocht aan hetzelfde punt nog geen extra veiligheidsmaatregelen werden genomen. Furrer lag buiten het zicht van de caravaan.

Het incident speelde zich naar verluidt af in een steile bocht naar links, die er door de regen nog gevaarlijker bijlag. Voor de wedstrijden van vrijdag – de beloften mannen – werd het parcours wel beter beveiligd. Niemand van de organisatie of het veiligheidspersoneel mag over het incident praten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.