WK 2024: Lotte Kopecky richt haar pijlen op weg- en tijdrit
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2024 om 18:47

WK 2024: Lotte Kopecky richt haar pijlen op weg- en tijdrit

Op het komende EK zal Lotte Kopecky alleen de tijdrit afwerken, maar tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen in het Zwitserse Zürich zal de Belgische de tijdrit (22/9) én de wegrit (28/9) betwisten. Dat maakte bondscoach Ludwig Willems dinsdag bekend tijdens een persconferentie van de Belgische wielerbond.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In de wegrit is Kopecky de uittredend kampioene. Ze hoopt haar titel echter met succes te verdedigen en kan in haar jacht op een tweede opeenvolgende wereldtitel rekenen op steun van Tourrevelatie Justine Ghekiere, Margot Vanpachtenbeke, Julie Van De Velde, Lore De Schepper, Julie De Wilde, Valerie Demey en Lotte Claes. In de tijdrit komt – naast Kopecky – ook Julie De Wilde in actie.

Voor wereldkampioene Kopecky worden de tijdritten een steeds belangrijker aspect in haar carrière. Ze doet het ook allesbehalve slecht tegen de klok, want op de Olympische Spelen strandde ze ondanks een valpartij op amper twintig seconden van de bronzen medaille.

Kopecky zat op de Spelen niet van een medaille – foto: Cor Vos

Nieuwe doelstellingen
“Ik denk dat we heel veel uit de tijdrit op de Spelen kunnen meenemen”, liet bondscoach Willems onlangs weten in een interview met WielerFlits. “Vooral zijzelf, ze heeft heel veel tijd en energie in gestoken in de voorbereiding. Ze is er maanden mee bezig geweest, heeft elk detail onder de loep gelopen. Ook het zogenaamde pacing plan waar ze mee te werk gegaan is op de Olympische Spelen, was dus in orde.”

“Ze zet elk seizoen nog stappen. Dan denk je: waar stopt dat bij haar? Ik denk dat ze graag extra op die tijdrit wil blijven focussen, omdat ze weet dat het in de toekomst in haar carrière nog heel belangrijk gaat zijn. Lotte gaat het plezier in het koersen moeten blijven houden doorheen de jaren, ze zal ook nieuwe doelstellingen moeten blijven vinden.”

“En ik denk dat één van die doelen in de volgende seizoenen kan worden om een eindklassement te winnen in een grote ronde. Dan zijn die tijdritten heel belangrijk. De voorbereidingen en wedstrijden van nu, wil ze gebruiken om daar extra in te groeien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.