WK 2024: Naar huis gestuurde Kasper Asgreen moet met tegenzin terugkeren naar Zürich
Foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2024 om 19:37

WK 2024: Naar huis gestuurde Kasper Asgreen moet met tegenzin terugkeren naar Zürich

Denemarken heeft in laatste instantie een wissel moeten doorvoeren in de selectie voor het WK wielrennen in Zürich van komende zondag. Kasper Asgreen viel oorspronkelijk buiten de selectie voor de wegrit, maar is nu alsnog opgeroepen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De voormalige Ronde van Vlaanderen-winnaar was door bondscoach Andreas Lund oorspronkelijk alleen opgeroepen om de individuele tijdrit te rijden, en dat deed hij bij lange niet slecht. De Deen besloot om de chronoproef op de zesde plaats, waarna hij mocht beschikken en terugkeerde naar zijn thuisland Denemarken. Maar intussen moest Andreas Kron geblesseerd opgeven in de Ronde van Luxemburg. De Lotto Dstny-renner hoopte zich nog klaar te stomen voor het WK, maar de rugpijn bleek te erg. Daarop werd Asgreen door de selectieheer toch weer terug naar Zwitserland geroepen.

“Het is een geluk bij een ongeluk dat Asgreen klaar is om het WK te doen”, zegt bondscoach Lund aan de Deense televisiezender TV2. “Natuurlijk is het een puinhoop om een renner naar huis te sturen en hem de volgende dag terug te roepen – om nog maar te zwijgen over het logistieke verhaal.”

Volgens de bondscoach was de Soudal Quick-Step-renner dan ook allesbehalve blij met zijn oproep om terug naar Zürich te komen. “Het geeft hem een dubbel gevoel. Eerst viel hij buiten de selectie en daar was hij heel teleurgesteld mee, maar door een blessure van een andere renner mag hij toch mee. Logisch dat zoiets voor hem idioot aanvoelt.”

Het is sowieso in een dienende rol dat Asgreen komend weekend moet aantreden. Mattias Skjelmose – die nochtans ook ten val kwam in Luxemburg, maar wel klaar zou geraken – en Mads Pedersen zijn de leiders in de Deense selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.