WK 2024: Outsiders Matteo Jorgenson en Julian Alaphilippe wegen hun kansen in Zürich
foto: Cor Vos
zondag 29 september 2024 om 10:26

WK 2024: Outsiders Matteo Jorgenson en Julian Alaphilippe wegen hun kansen in Zürich

Remco Evenepoel, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Het zijn de namen die veel genoemd worden voorafgaand aan het WK in Zürich. Al zijn er genoeg mannen die een stokje willen steken voor deze ‘driestrijd’. Zo ook Matteo Jorgensen en Julian Alaphilippe. Beide heren zijn op het parcours van dit jaar zeker niet kansloos. In gesprek met Eurosport laten zij hun licht schijnen op hun kansen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Zowel in de uitdagende rittenkoersen als in het zware klassiekerwerk heeft Matteo Jorgenson bewezen zijn mannetje te staan. De Amerikaan mag vandaag dan ook niet uitgevlakt worden. Met het teamgevoel binnen de Amerikaanse selectie zit het in ieder geval wel snor. “Deze morgen samen met mijn teamgenoten waren we veel aan het lachen. Het is heel fijn. Koersen met zeven vrienden geeft een goed gevoel.”

Kan dat goede gevoel omgezet worden in een medaille voor de Verenigde Staten? “Het wordt lastig te controleren vandaag. Ploegen gaan het proberen, maar het wordt een koers die je niet vaak ziet. Het is zo’n lange rit. We kunnen niet de hele tijd vol gas gaan. De laatste paar rondes komen de sterkste mannen vanzelf aan het front.

De sterkste mannen? Namen als Mathieu van der Poel, Remco Evenepoel en Tadej Pogacar schieten dan weer snel in het hoofd. De laatstgenoemde boezemt na zijn uitmuntende prestaties dit jaar de nodige angst in. Hoe kan de Amerikaan hem volgen? “Je hoopt dat je hele goede benen hebt”, sluit hij lachend af.

Julian Alaphilippe: “Geen geheimen vandaag”
Ook tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe hoopt op de juiste benen vandaag. Het parcours zint hem in ieder geval. “Het gevoel is goed en het parcours vind ik erg leuk. Ik kijk ernaar uit om mee te koersen. We kunnen het plan natuurlijk niet uit de doeken doen, maar we hebben een duidelijk idee voor ogen. Er zijn geen geheimen op een parcours als deze. Als team gaan we proberen het slim te spelen om zo mee te doen voor de medailles.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.