WK 2024: Pauline Ferrand-Prévot doet in laatste MTB-race niet mee om de prijzen
Ferrand-Prévot op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 1 september 2024 om 12:31

WK 2024: Pauline Ferrand-Prévot doet in laatste MTB-race niet mee om de prijzen

Pauline Ferrand-Prévot had zich haar laatste mountainbikerace ongetwijfeld anders voorgesteld. De Française – die volgend seizoen haar rentree maakt op de weg in dienst van Visma | Lease a Bike – kon in haar afscheidsrace niet meespelen om de wereldtitel. Ze kwam uiteindelijk als veertiende over de streep.

Het wereldkampioenschap mountainbiken vindt dit jaar plaats in Andorra. Voor Ferrand-Prévot bood de wedstrijd een unieke kans om de cirkel van haar mountainbike carrière rond te maken. Haar eerste mondiale titel in haar favoriete discipline won de vriendin van Dylan van Baarle namelijk ook in de dwergstaat, dat was in 2015.

De inmiddels 32-jarige Ferrand-Prévot ging in Pal Arinsal op voor haar zesde MTB-wereldtitel, maar kwam niet in het stuk voor. In de openingsfase van de race probeerde ze nog wel naar de beter gestarte Puck Pieterse toe te rijden, maar PFP kwam zichzelf uiteindelijk tegen en zakte daarna steeds verder weg. De mountainbikelegende kwam niet verder dan een veertiende plaats, op ruim drie minuten van de ongenaakbare nieuwe wereldkampioene, Puck Pieterse.

Nieuwe doelen
Ferrand-Prévot gaf eerder dit jaar al aan te stoppen op de mountainbike. Met haar gouden medaille op de Olympische Spelen in haar thuisland, was er volgens de renster van INEOS-Grenadiers geen reden meer om door te gaan in de discipline.

De Française zal zich bij Visma | Lease a Bike gaan focussen op de weg. “Ik heb een mooi project dat me zal helpen om me de komende jaren op de Tour de France Femmes te richten. Ik heb nu olympisch goud gewonnen, maar ik heb nog steeds enkele doelen”, zei ze na de Spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.