WK 2024: Pogacar en Roglic missen Matej Mohoric na gravelval
Foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2024 om 14:42

WK 2024: Pogacar en Roglic missen Matej Mohoric na gravelval

Matej Mohoric moet forfait geven voor het WK op de weg van zondag. De Sloveen was eerder al onzeker na een val tijdens de verkenning voor de Italiaanse gravelwedstrijd Sea Otter Europe Girona, maar blijkt niet voldoende hersteld.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De gravelwedstrijd zou voor Mohoric als laatste voorbereidingskoers op gravel dienen voor het WK gravel in Leuven (6 oktober), waar hij zijn titel zou verdedigen. Mohoric kon echter niet deelnemen en keerde terug naar huis om zich daar toch nog klaar te stomen voor het WK op de weg.

“Ik heb sinds de val contact gehad met Matej. We hebben met de definitieve beslissing gewacht tot vandaag, toen Matej de toestand van zijn blessures controleerde tijdens de training. Hij heeft een geblesseerde hand, die ook een paar hechtingen heeft, en zou zondag niet probleemloos kunnen presteren. Zijn vervanger, Matic Zumer, arriveert morgen in Zürich,” aldus bondscoach Uros Murn tegen het Sloveense Delo.

Verder zullen topfavoriet Tadej Pogacar en schaduwfavoriet Primoz Roglic in het Zwitserse Zürich kunnen rekenen op de steun van Jan Tratnik, Domen Novak, Luka Mezgec en Matevz Govekar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.