WK 2024: Zwitserse in ‘zeer kritieke toestand’ na zware val in wegrit voor junioren vrouwen
Ter illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 26 september 2024 om 18:51

WK 2024: Zwitserse in ‘zeer kritieke toestand’ na zware val in wegrit voor junioren vrouwen

Verontrustend nieuws vanaf de WK in Zürich. De 18-jarige Muriel Furrer, die vanochtend ten val kwam tijdens de wegrit voor junioren vrouwen, ligt in ‘zeer kritieke toestand’ in het ziekenhuis. Dat meldt de UCI in een persbericht. Furrer heeft een ‘ernstige hoofdblessure’, klinkt het.

“Muriel Furrer is zwaar gevallen vandaag, tijdens de wegrit voor junioren vrouwen op de WK in Zürich, door redenen die nog vastgesteld moeten worden”, begint het persbericht van de UCI. “Muriel Furrer is naar het ziekenhuis afgevoerd met een traumahelikopter. Ze heeft een serieuze hoofdblessure opgelopen en is in een zeer kritieke toestand.”

“Zeer bezorgd over de situatie, zullen de UCI, de Zwitserse wielerbond en  en het lokale organisatiecomité de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en daar zo snel mogelijk over communiceren. Op dit moment zijn er geen feiten over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De onderzoeken van de bevoegde autoriteiten zijn aan de gang. Om die reden kan nu nog geen verdere informatie versterkt worden”, eindigt het bericht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.