WK laatste mountainbikewedstrijd voor Pauline Ferrand-Prévot: “Voelt een beetje vreemd”
foto: Cor Vos
zaterdag 24 augustus 2024 om 07:15

WK laatste mountainbikewedstrijd voor Pauline Ferrand-Prévot: “Voelt een beetje vreemd”

Het aankomende wereldkampioenschap mountainbiken zal de laatste mountainbikewedstrijd uit de carrière van Pauline Ferrand-Prévot worden. Dat kondigde de kersvers olympisch kampioene aan via haar Instagramaccount. De Française maakt volgend seizoen haar rentree op de weg in dienst van Visma | Lease a Bike.

“In minder dan een week neem ik deel aan mijn laatste MTB wereldkampioenschap, maar ook aan mijn laatste MTB-wedstrijd. Om eerlijk te zijn voelt het een beetje vreemd om dat te schrijven, maar ik ben blij en in vrede met mijn beslissing, want ik heb een nieuw doel en een nieuwe uitdaging op de weg”, schrijft de Franse allroundster.

Het wereldkampioenschap mountainbiken vindt dit jaar plaats op 1 september in Andorra. Voor Ferrand-Prévot biedt de wedstrijd een unieke kans om de cirkel van haar mountainbike carrière rond te maken. Haar eerste mondiale titel in haar favoriete discipline won de vriendin van Dylan van Baarle namelijk ook in de dwergstaat, dat was in 2015.

Nieuwe doelen
Ferrand-Prévot gaf eerder dit jaar al aan te stoppen op de mountainbike. Met haar gouden medaille op de Olympische Spelen in haar thuisland, was er volgens de renster van INEOS-Grenadiers geen reden meer om door te gaan in de discipline. De Francaise zal zich bij Visma | Lease a Bike gaan focussen op de weg. “Ik heb een mooi project dat me zal helpen om me de komende jaren op de Tour de France Femmes te richten. Ik heb nu olympisch goud gewonnen, maar ik heb nog steeds enkele doelen”, zei ze na de Spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.