“Woo-hoo”: Wout van Aert maakt eerste fietstochtje sinds Vuelta-val
Foto: Strava Wout van Aert
vrijdag 4 oktober 2024 om 12:37

“Woo-hoo”: Wout van Aert maakt eerste fietstochtje sinds Vuelta-val

Wout van Aert zit ‘eindelijk’ terug op de fiets! De Kempenaar heeft vanochtend in zijn thuisstreek zijn eerste fietskilometers gemaakt sinds zijn nare valpartij in de Vuelta a España.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De progressie van de 30-jarige klassiekerspecialist gaat bijzonder snel. Een kleine twee weken terug liep Van Aert zelfs nog op krukken. “Mijn knie was toch behoorlijk beschadigd”, aldus Van Aert, die toen vertelde dat de schade toch groter was dan aanvankelijk gedacht. “Er was een deuk aan de zijkant van het gewricht te zien. Dat verklaart de pijn en waarom het nog steeds moeilijk is om op mijn rechterbeen te steunen.”

Op 25 september maakte Van Aert dan weer zijn eerste wandeling aan de zijde van zijn vrouw, toen sprak hij op zijn Strava-account over ‘baby stapjes’. Maar nu hij ook weer op de fiets is gekropen, lijkt het einde van de revalidatie definitief in zicht. Van Aert werkte een ritje van iets meer dan een uur af in zijn thuisstreek rond Herentals, goed voor een afstand van 32,6 kilometer. “Woo-hoo”, schrijft een dolgelukkige Van Aert op Strava.

De kopman van Visma | Lease a Bike gaf eerder ook al aan dat hij plannen heeft om komende winter weer te gaan crossen, maar exacte data of crossen heeft de Kempenaar daar op dit moment nog niet op geplakt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.