Wout Poels verrast met transfer naar Astana Qazaqstan
foto: Cor Vos
maandag 19 augustus 2024 om 10:24

Wout Poels verrast met transfer naar Astana Qazaqstan

Een verrassende transfer voor Wout Poels. De Limburgse klimmer verlaat Bahrain Victorious na meerdere seizoenen voor een overstap naar Astana Qazaqstan. Daar tekent de 36-jarige Poels een contract voor één seizoen.

Na etappezeges in de Tour de France en de Vuelta a España vorig jaar hoopte Poels dit jaar voor een ritoverwinning in de Giro d’Italia te kunnen gaan bij Bahrain Victorious. Op het laatste moment werd hij echter uit de selectie gehaald door de ploeg. De voorbije Tour mocht Poels wel rijden, maar verder dan een achtste plaats in Superdévoluy kwam hij daar niet.

Poels kiest na vijf jaar Bahrain Victorious dus voor Astana Qazaqstan, waar kopman Alexey Lutsenko vertrekt naar Israel-Premier Tech en Mark Cavendish lijkt te gaan stoppen. “Volgend jaar wil ik het beste van mijzelf laten zien”, aldus Poels in het persbericht. “Ik heb nog een droom, om een rit te winnen in de Giro en in de lijst te komen met ritwinnaars in alle drie de grote rondes.”

“Natuurlijk staat het belang van de ploeg voorop. Ik kijk ernaar uit om aan te sluiten bij de ploeg. Met Cees Bol en Ide Schelling heeft de ploeg al Nederlanders in dienst en het wordt leuk om met hen te koersen”, vertelt de Limburger.

Ploegbaas Alexander Vinokourov is blij met de ervaring die Poels meebrengt. “Hij is een sterke renner die als helper kan koersen, maar als leider ook in de strategie past. Hij vecht vaak voor zeges en podiumplaatsen in rittenkoersen en klassiekers. Wout is echt een versterking in de bergen en rittenkoersen van een week”, vindt Vino. “Ik geloof dat in onze ploeg Poels een geweldige kans krijgt om zichzelf te bewijzen en zijn doelen te behalen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.