Wout van Aert baalt van te vroege jump: “Een heel dure fout”
Foto: Cor Vos
woensdag 21 augustus 2024 om 18:49

Wout van Aert baalt van te vroege jump: “Een heel dure fout”

Wout van Aert had maar wat graag een tweede ritzege gegrepen in Sevilla, maar de snelle man van Visma | Lease a Bike moest in extremis de jonge Tsjech Pavel Bittner laten voorgaan in de vijfde Vueltarit.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het was op vandaag een sprint op hoge snelheid, waarbij ik meer tegenwind had verwacht. Ik heb gedaan wat ik mijn hoofd had; mijn sprint vanuit het wiel van Kaden (Groves; derde, red.) lanceren. Ik voelde iemand (Bittner, red.) naast me komen, maar spijtig genoeg heb ik mijn wiel iets te vroeg naar voren gegooid. Ik was verward door de schaduwen. In the heat of the moment is het makkelijk om een foutje te maken, maar dat maakte wel het verschil. Een heel dure fout”, zei de Belg bij Eurosport.

Al kon Van Aert zijn meerdere wel erkennen in het 21-jarige talent van dsm-firmenich PostNL. “Ik heb hem gefeliciteerd, hij heeft het goed gedaan. Hij kwam nogal snel naast mij en dan was het een mooie strijd. Man tegen man, maar ik heb verloren en hij heeft het verdiend om te winnen.”

Wat het groen betreft, doet Van Aert – die nu 13 punten voor staat op Groves – wel een goede zaak. “Het lijkt op een strijd tussen ons tweeën te worden. We zijn ook de enigen die in de tussensprints meedoen, dat ziet iedereen. Het hangt af van details en timing. Wat mijn nipte nederlaag extra jammer maakt, is dat eerst worden me een mooie voorsprong had gegeven na vandaag. Ik kan dus moeilijk tevreden zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.