zondag 25 februari 2024 om 12:31

Wout van Aert doet niet geheimzinnig over tactiek: “Sterkte uitspelen in heuvelzone”

Video De Omloop Het Nieuwsblad werd zaterdag gedomineerd door de mannen van Visma | Lease a Bike. De Nederlandse formatie staat vandaag, in Kuurne-Brussel-Kuurne, met quasi dezelfde ploeg aan het vertrek. De meeste ogen zijn – uiteraard – gericht op Wout van Aert.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De Belg keek voor de start met onder meer WielerFlits vooruit naar de tweede koers van het Vlaamse Openingsweekend. “We staan weer met een sterke ploeg aan de start. We hoeven op tactisch vlak niet veel te veranderen. Ik wil natuurlijk graag winnen, maar dat wilde ik gisteren ook. Zaterdag konden we echter een luxesituatie creëren en dat vergroot ook onze kansen.”

Met Van Aert, Christophe Laporte, Dylan van Baarle, Matteo Jorgenson, Tiesj Benoot, Per Strand Hagenes en Omloop Het Nieuwsblad-winnaar Jan Tratnik oogt de ploeg van Visma | Lease a Bike indrukwekkend sterk. Maar wat is de Nederlandse sterrenequipe eigenlijk van plan? “We kunnen het beste onze sterkte uitspelen in de heuvelzone, om daar het verschil te maken”, is Van Aert duidelijk.

“Het spreekt voor zich dat we dat gaan proberen. Als er gesprint moet worden, ben ik waarschijnlijk de beste kaart. Maar we gaan liever niet met de snelle jongens naar de finish”, doelt hij specifiek op Jasper Philipsen, Biniam Girmay en Arnaud Démare.

Debutant
Voor de inmiddels 29-jarige Van Aert kennen de meeste voorjaarskoersen geen geheimen meer, maar hij stond nog niet eerder aan het vertrek van Kuurne-Brussel-Kuurne. “Ik start toch wel met een iets ander gevoel. Ik moest toch extra veel aandacht besteden aan het parcours, omdat ik het niet goed ken. Ik ben blij dat ik erbij ben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.