woensdag 3 juli 2024 om 14:07

Wout van Aert had het zwaar op de Galibier: “Sprinten? Eerst goede gevoel terugkrijgen”

Video Wout van Aert krijgt vandaag in Saint-Vulbas wellicht een nieuwe kans op een ritzege, al is het nog geen uitgemaakte zaak dat de Belg ook daadwerkelijk zal sprinten om de overwinning. De renner van Visma | Lease a Bike beleefde gisteren namelijk een moeilijke dag in de Alpen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Gisteren heb ik me serieus over de kop gereden, mede door Victor Campenaerts. Hij heeft me zot gemaakt”, vertelde Van Aert met een glimlach voor de start van de vijfde etappe. “Nadien heb ik een moeilijke dag beleefd. Het was gisteren geen keuze om vroeg te lossen, het was omdat ik aan het afzien was. Dat ben ik niet gewoon in de bergen.”

Van Aert blijft dan ook bescheiden in zijn ambities. “Ik zal eerst kijken of ik vandaag weer beschik over het goede gevoel. Voor mij zijn de ritten van vrijdag, zaterdag en zondag heel belangrijk. In de Tour moet je keuzes durven maken.”

Finale
Het ging ook nog even over de finale van vandaag, richting Saint-Vulbas. “Het is een interessante finale. Net als in Turijn is het vrij rechttoe-rechtaan. Een goede evolutie”, aldus Van Aert, die echter ook een kritische noot kraakt. “Na een kilometer rechtdoor finishen we na een flauwe bocht, dat had niet gemoeten. In een bocht verander je per definitie van je lijn en dat kan gevaren met zich meebrengen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.