Wout van Aert heeft etappe met rood omcirkeld en schat kansen Jonas Vingegaard in
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2024 om 11:34

Wout van Aert heeft etappe met rood omcirkeld en schat kansen Jonas Vingegaard in

Wout van Aert kijkt tevreden terug op de gravelrit van afgelopen zondag, waarin hij een goede beurt maakte en kopman Jonas Vingegaard met de andere favorieten veilig naar de finish in Troyes loodste. De ‘betonnen benen‘ die hij eerder in de Tour de France waren er zondag niet en dus kijkt de coureur van Visma | Lease a Bike met veel vertrouwen vooruit naar de tweede Tour-week.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van Aert heeft namelijk zijn zinnen gezet op een aantal ritten, waaronder de rit op woensdag naar Le Lioran. “Dat is een zware etappe in het Centraal Massief. Het plan was altijd om ritzeges te zoeken als de benen er zijn, alleen in de eerste week moesten we die plannen af en toe bijstellen. Hopelijk kan ik er in de tweede week wel voor gaan”, vertelt de Belg op de eerste rustdag aan de aanwezige pers.

De coureur van Visma | Lease a Bike oogt alweer een stuk meer ontspannen dan een aantal dagen eerder, toen hij zijn eigen benen hekelde. “Ik voelde me zondag weer goed en kon mijn steentje weer bijdragen aan het team”, gaat hij verder. “Dus ik was wel tevreden. We hebben het als ploeg super goed en ons doel bereikt.”

Over zijn kopman Vingegaard ging het maandagochtend ook nog even. De Deen hoeft zaterdag pas weer echt aan de bak in de Pyreneeën en Van Aert gelooft er nog altijd in dat hij over krap twee weken als eindwinnaar gehuldigd zal worden. “Hij heeft nog steeds een goede kans. We proberen hem bij zijn rivalen te houden en de verliezen te beperken. Hij leidt de ploeg nog altijd zoals we hem kennen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.