Wout van Aert heeft goed nieuws voor de cross-liefhebbers: “Zeker te zien in het veld”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 19 september 2024 om 08:36

Wout van Aert heeft goed nieuws voor de cross-liefhebbers: “Zeker te zien in het veld”

Wout van Aert loopt nog altijd op krukken, ruim twee weken na zijn val in de Vuelta a España, maar de Belg kijkt ook al vooruit. Zo zal hij in de wintermaanden zeker enkele crossen betwisten. Dat heeft hij laten weten in gesprek met Het Nieuwsblad.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik ga zeker in het veld te zien zijn”, stelt de renner van Visma | Lease a de Bike de cross-liefhebbers gerust. “Er is nog geen concrete datum. Maar het feit dat ik vroeger dan normaal rust heb en misschien vroeger de training zal hervatten, zal misschien zelfs een voordeel zijn.”

Van Aert was vorig seizoen negen keer te bewonderen in het veld. De 30-jarige coureur – die woensdag een contract ‘voor het leven’ tekende bij zijn ploeg Visma | Lease a Bike – won met de Robotland Cyclocross in Essen, Superprestige van Heusden-Zolder en de Wereldbeker van Benidorm drie van zijn negen veldritten. In de overige crossen moest hij zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel.

Onzekerheid
Van Aert zal dus weer in actie komen op de crossfiets, maar zit momenteel nog volop in zijn revalidatieproces. Voor de nabije toekomst heeft hij ‘nog geen concrete plannen’, vertelde hij bij Sporza. “Het is echt nog te vroeg om er iets zinnigs over te zeggen, maar ik denk wel dat ik al snel weer op de fiets zal zitten.”

“Ik heb vooral pijn bij het steunen, maar dat doe je op een fiets niet echt. Vanaf het moment dat mijn gewricht soepel genoeg is, probeer ik het alvast. Dan is de vraag natuurlijk hoe goed mijn been zal herstellen om echt weer te trainen. Er zijn dus nog zeer veel onzekere factoren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.