Wout van Aert heeft ‘meer vertrouwen’ na goede nacht: “Al ben ik nu maar een gewone sterveling”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 11 juli 2024 om 12:56

Wout van Aert heeft ‘meer vertrouwen’ na goede nacht: “Al ben ik nu maar een gewone sterveling”

Wout van Aert kwam gisteren in de elfde etappe van de Tour de France gehavend over de finish, na een valpartij in aanloop naar de lastige finale richting Le Lioran. De Belg liep geen breuken op, maar had wel de nodige verwondingen. Hoe heeft de renner van Visma | Lease a Bike de afgelopen nacht verteerd?

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Wout van Aert eindigde de elfde rit in de truck waar röntgenfoto’s genomen konden worden. De 29-jarige coureur kwam in aanloop naar de lastige finale van de elfde etappe hard ten val op een brug. Na afloop klaagde Van Aert met name over pijn aan zijn arm.

“Ik heb best goed geslapen”, kwam hij voor de start van rit twaalf met geruststellend nieuws. “Dat was welgekomen. Ik voel me vanochtend wel oké. Ik heb wel wat pijn, maar ik heb er een veel beter gevoel bij dan gisteren om mijn Tour voort te zetten”, citeert Sporza.

“Ik twijfelde gisteren niet, want ik kon nog wel finishen op een goeie manier. Maar bij het remmen en op de hobbels had ik veel pijn. Ik wilde uitsluiten dat er niets aan de hand was. Toen ik wist dat er geen breuken waren, wilde ik het proberen.”

“Ik zal al blij zijn als ik aan de finish geraak”
“Nu ik goed geslapen heb, heb ik er meer vertrouwen in. Wat dan mijn plannen zijn? Ik ben maar een gewone sterveling momenteel. Ik zal al blij zijn als ik aan de finish geraak.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.