zondag 23 juni 2024 om 13:27

Wout van Aert heeft ‘mooie stap’ gezet in Tignes: “Al heb ik soms nog last van de rug”

Video Wout van Aert werkte de voorbije weken in Tignes verder aan zijn conditie richting zijn resterende hoofddoelen, maar de renner van Visma | Lease a Bike is inmiddels van zijn Franse berg afgedaald om deel te nemen aan het BK wielrennen in Zottegem. Voor de start stond hij de pers – waaronder WielerFlits – te woord.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De belangrijkste vraag: hoe gaat het nu met Van Aert, een week voor de start van de Tour de France? “Mijn herstart in de Ronde van Noorwegen was leuk, maar koersen in België is altijd nog iets anders. Ik heb in de tussentijd ook nog wat beter kunnen werken aan de conditie, dus ik ben superblij dat ik hier aan de start sta.”

“Ik voel me goed en mijn conditie is een stuk beter. Ik kan onbeperkt trainen. Dat is heel leuk, al heb ik soms nog wel wat last van de rug. Dat sluimert al lang en we zijn er elke dag mee bezig om de spanning wat van de spieren af te krijgen. Dat is vervelend, maar ik mag ook niet klagen. Ik kan gewoon trainen en heb een mooie stap voorwaarts kunnen zetten.”

Tour de France
Aanvankelijk was het de bedoeling dat Van Aert de Giro d’Italia zou rijden als voorbereiding op de Olympische Spelen. Door een zware valpartij in Dwars door Vlaanderen en daaropvolgende revalidatieperiode moest hij zijn plannen echter omgooien en dus staat Van Aert in de zomer toch ‘gewoon’ weer aan de start van de Tour.

“Ik heb op een gegeven moment aangegeven dat ik er liever wel dan niet bij ben, in welke rol dan ook. Als ik me goed voel, zal ik kansen krijgen van de ploeg en die ook grijpen. En anders zal ik een belangrijke rol vervullen binnen het ploegenspel, waarbij ik beter hoop te worden tijdens de Tour.”

Over BK-strijd
Maar eerst volgt de Belgische titelstrijd in Zottegem. Wat verwacht Van Aert van deze wedstrijd? “Het is zaak om rustig te blijven. Het is een koers waarbij je weet dat je niet alles kunt controleren. We zijn nu eenmaal soms afhankelijk van de tactiek van andere ploegen. We hopen in de finale te komen en dan hebben we vier sterke renners om mee te spelen. Ik zal zeker meesprinten. Het is een mooie trui en belangrijke koers. Ik ga, als ik er zit, zeker mijn kans wagen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.