Wout van Aert: “Ik laat dit jaar geen kansen meer liggen, ik heb er al genoeg gemist”
Foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2024 om 10:34

Wout van Aert: “Ik laat dit jaar geen kansen meer liggen, ik heb er al genoeg gemist”

Wout van Aert opende zijn Tour sterk met een derde plaats in Rimini, maar kwam in de sprintrit naar Villeneuve-sur-Lot nog dichter bij zijn tiende Tourritzege. Een deviatie van Arnaud Démare kostte hem wellicht de zege, zo liet Van Aert na afloop optekenen. Maar vooral tankte hij opnieuw vertrouwen in zijn eigen kunnen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert reed even met twijfels rond na een valpartij op hoge snelheid in rit elf. “Die val was lelijk, maar los van die val was ik echt goed bezig. In de vorige sprint was ik al goed. Woensdag voelde ik mij tot die val ook zeer goed. Maandag tijdens de rustdag had ik echt mijn zinnen op deze rit gezet. Blijkbaar ook terecht. Gewoon jammer van die tweede plaats”, liet Van Aert optekenen in HLN.

“Wie mij kent, weet dat ik doorgaans geen ‘zever’ verkoop. Voor de start had ik echt mijn twijfels, maar ik had mezelf als doel gesteld dat indien ik mij goed voelde, ik zo snel mogelijk de draad weer wou oppikken. Toen de rit best oké verliep en er hard werd gereden om de vlucht te controleren, besliste ik op vijftig kilometer van de streep om het te proberen omdat ik weet dat na zo’n rit de sprint mij goed ligt.”

Wie had verwacht dat Van Aert na die valpartij het zekere voor het onzekere zou kiezen en in spaarmodus gaan tot het slot van de Tour in Nice, om risico’s te vermijden, kwam bedrogen uit. “Een goede redenering, maar ik heb vandaag iets beslist”, klonk het vastberaden bij de voormalige winnaar van Milaan-San Remo. “Ik laat dit jaar geen kansen meer liggen! Ik heb er door omstandigheden al genoeg gemist.”

Van Aert mikt dan ook op een etappezege. Alleen wachten er op papier nog maar twee echte sprinterskansen. “Mijn benen worden elke dag beter en gelukkig kan ik meer dan alleen sprinten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.