Wout van Aert krijgt kansen in de Vuelta: “Meer dan vijf ritten om zelf te scoren”
Foto: Cor Vos
vrijdag 9 augustus 2024 om 13:26

Wout van Aert krijgt kansen in de Vuelta: “Meer dan vijf ritten om zelf te scoren”

Wout van Aert gaat niet alleen de Vuelta proberen uitrijden, hij wil er ook graag etappes winnen. Wat dat betreft heeft hij de ploegleiding van Visma | Lease a Bike helemaal mee. Van Aert krijgt immers meerdere renners in steun om zijn doel waar te maken, en ploegleider Grischa Niermann ziet voldoende kansen waar Van Aert dat mogelijk zou kunnen doen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Zijn drang om te winnen is heel groot”, benadrukt de Duitse ploegleider aan Sporza. “De koersen volgen elkaar deze zomer snel op voor Wout. Maar dat was zo besproken en gepland. Het was de wens van Wout om na de Tour de Vuelta te rijden. Wout is heel gemotiveerd om zich nog eens te bewijzen dit jaar, want hij is een renner die wedstrijden wil winnen.”

En winnen, dat is voor Van Aert intussen al geleden van eind februari, toen hij Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam schreef. “We gaan er als ploeg dan ook alles voor doen om hem aan een ritzege te helpen in de Vuelta. Hij verdient dat. We zien heel wat kansen voor Wout om te scoren. In het ideale geval meer dan 5. We zullen hem uitspelen in massasprints en sprints van een selectere groep. Hij zal daarvoor enkele sterke mannen mee in steun krijgen. Maar Wout kan vanuit de vlucht ook ritten winnen. Dat heeft hij al bewezen.”

Verwacht dus geen eindeloos op kop beulende Van Aert in de drieweekse Spaanse ronde. “Sepp Kuss is de uittredende kampioen, maar niet de topfavoriet om deze Vuelta te winnen. Dat betekent dat Wout zich niet in elke bergrit zal moeten opofferen. In de Tour waren er maar 2,5 favorieten en wij hadden er daar met Jonas Vingegaard 1 van. In de Vuelta zijn er 6 of 7 teams die de eindzege kunnen pakken “Wij zullen in Spanje dus niet elke bergrit van kilometerpaal 0 hoeven te controleren, waardoor Wout een andere rol krijgt dan in de Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.