Wout van Aert liet zich na val controleren op breuken: “Diepe wonde waar ik veel last aan heb”
woensdag 10 juli 2024 om 18:44

Wout van Aert liet zich na val controleren op breuken: “Diepe wonde waar ik veel last aan heb”

Voor Wout van Aert eindigde de dag in de Tour de France in de truck waar röntgenfoto’s genomen konden worden. De Belg van Visma | Lease a Bike kwam in aanloop naar de lastige finale van de elfde etappe hard ten val op een brug. Hij kon verder en zag ploeggenoot Jonas Vingegaard de rit winnen, maar kwam zelf wel gehavend over de finish. Breuken zijn uitgesloten voor Van Aert.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik heb niets gebroken. Ik ben goed gevallen, maar dat wist ik al”, vertelde hij na de controles aan Sporza. “De scans zijn genomen om te kunnen uitsluiten dat er niets fouts was, want ik had pijn aan mijn arm. Het is een diepe wonde waar ik veel last aan heb. Het zal even tijd vragen, maar ik kan voort. Ik wil morgen proberen te starten.”

Van Aert kwam uiteindelijk een half uur na Vingegaard over de finish. “In de afdalingen en op de hobbels had ik pijn, maar ik kon gewoon fietsen. Ik zal eerst kijken hoe het morgen gaat. Ik heb wel meer verwondingen dan die blessure aan mijn arm, maar dat baarde me de meeste zorgen”, aldus de Vlaming die ook aan zijn been flink geschaafd en ingepakt is na de elfde rit.

RIDE Magazine
1 Reacties
10 juli 2024 20:43
Wout toch; hopelijk is deze fase een onzeker dal voor een nieuwe topperiode. Met de snelheid leek het gisteren op zich wel goed te zitten, maar hij lijkt niet echt goed in z'n vel te zitten. En dan nog zitten knechten als een malle, dan krijg je dit natuurlijk. Rustig blijven en verder werken tot het mentaal terug op orde is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.