Wout van Aert opgehouden na val: “Dat is altijd wel een beetje frustrerend”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 1 juli 2024 om 20:02

Wout van Aert opgehouden na val: “Dat is altijd wel een beetje frustrerend”

Wout van Aert was er maandag in de straten van Turijn op gebrand om mee te sprinten om de zege in de derde etappe van de Tour de France. De Belg werd echter opgehouden door een val. “Ik zat er achter, maar ik kon de val gelukkig nog ontwijken”, tekent Sporza op uit de mond van de renner van Visma | Lease a Bike.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het peloton werd in een razendsnelle en chaotische slotfase in de voorlaatste kilometer opgeschrikt door een valpartij van enkele renners, waaronder Jasper Philipsen, de grote favoriet voor de overwinning. Wout van Aert lag er zelf niet bij, maar werd dus wel opgehouden. “Ik moest wel in de remmen en toen viel er een gat.”

“Ik probeerde nog aan te sluiten, maar ik zat niet meer in de slipstream. Dan weet je dat je niet kan sprinten. Het is altijd wel een beetje frustrerend, ja. Je laadt je op om mee te sprinten, maar in een pure sprint moet alles meezitten”, weet Van Aert.

De 29-jarige coureur krijgt morgen geen kans om zich te revancheren, want de vierde etappe speelt zich af in de Alpen, met onderweg drie serieuze beklimmingen: die naar Sestrières (39,9 km aan 3,7%), de Col de Montgenèvre (8,3 km à 5,9%) en de iconische Col du Galibier (23 km aan 5,1%). Het is met andere woorden een dag voor de klimmers.

Van Aert kaart de finale van de derde etappe nog even na met Alexander Kristoff – foto: Cor Vos

Wat is de rol van Van Aert binnen de ploeg van Visma | Lease a Bike? “Het zijn vooral lange beklimmingen, niet de steilste cols. Dat ligt me normaal. Wat mijn taak wordt, weet ik nog niet echt. De lichtere mannen zullen Jonas (kopman Jonas Vingegaard, red.) op het einde moeten bijstaan. Mijn rol ligt eerder in het begin”, klinkt het.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.