woensdag 3 juli 2024 om 19:26

Wout van Aert over Mark Cavendish: “Niemand had ooit gedacht dat dit record verbeterd zou worden”

Video Mark Cavendish boekte vandaag zijn 35ste overwinning in de Tour de France en verbrak zo het ritzegerecord van Eddy Merckx. Voor Wout van Aert kwam dat niet helemaal als een verrassing. “Ik sta er niet helemaal van te kijken, ik had het altijd wel mogelijk geacht dat hij het nog kon klaarspelen”, zei hij voor de camera van WielerFlits.

“Zeker in de sprintritten van tegenwoordig in de Tour is er niet altijd evenveel interesse om de koers zwaar te maken. Dan krijg je een snelle finale en dan heeft hij natuurlijk nog altijd de benen”, legt Van Aert uit. “Het is zeker een sprookje. Het is superknap dat hij dat al die jaren is blijven najagen. Hij heeft gewoon zoveel ervaring dat hij nog altijd supergoed is in het positioneren en op het juiste moment aangaan. Dat laat hij vandaag denk ik zien.”

In de beste jaren van Cavendish was Van Aert nog geen prof. “Maar ik heb die jaren wel van dichtbij meegemaakt, want ik zat altijd voor de tv. Ik kijk met heel veel respect naar hem. Zelf heb ik nu negen Tour-overwinningen, maar ik blijf daar ook al een tijdje op steken, dus ik kan me er wel iets bij voorstellen hoe moeilijk het kan zijn om 35 zeges te pakken. Het is een speciale persoonlijkheid natuurlijk, maar ik kan hem wel smaken. Eigenlijk kan ik wel met hem opschieten. We hebben altijd wel goeie praatjes in het peloton. Van mij echt petje af.”

Eddy Merckx
Cavendish deelde het record tot nog toe met Eddy Merckx, een landgenoot van Van Aert. “Hij verslaat nu zogezegd Merckx wat betreft het aantal etappes, maar je kunt die renners niet met elkaar vergelijken. Records zijn er om gebroken te worden. Maar niemand had ooit gedacht dat dit record nog gebroken zou worden. Chapeau.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de renners na de tijdrit

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.