Wout van Aert pakt rode leiderstrui in Vuelta: “Jammer dat ik als tweede eindig in de sprint”
foto: Cor Vos
zondag 18 augustus 2024 om 19:51

Wout van Aert pakt rode leiderstrui in Vuelta: “Jammer dat ik als tweede eindig in de sprint”

Wout van Aert is in zijn eerste opzet geslaagd deze Vuelta España 2024. De 29-jarige Belgische kopman van Visma | Lease a Bike wilde in de eerste dagen de rode leiderstrui veroveren en dat lukte hem in de tweede rit. De dagzege moest hij wel laten aan Kaden Groves, die in een veredelde massasprint ruim sneller was. “Dit ritzege wilde ik natuurlijk ook”, baalt Van Aert een beetje.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Mijn ploeg deed echt fantastisch werk om er een massasprint van te maken, dus is het jammer dat ik als tweede eindig”, gaat de Belg verder. “Ik wist wel dat als ik hier in de top-3 zou eindigen, dat ik de rode trui zou overnemen. Dus al bij al is het een goede dag. Ik weet dat Groves supersnel is, dus ik hield hem ook in het oog voor de sprint. Edoardo Affini trok mijn sprint echt heel sterk aan, maar ik vond het moeilijk om de spurt te timen.”

Van Aert kwam snel op kop, maar in de laatste honderd meter kwam de sprinter van Alpecin-Deceuninck vlotjes over hem heen. “De jongens die van achter kwamen, hadden meer snelheid”, stelt de Belg vast. “Daar hadden we meer rekening mee moeten houden. Al passeerde Kaden me echt sterk en heeft hij verdiend gewonnen. Ik hoop dat we morgen een nieuwe kans krijgen. Mijn benen zijn goed en we zullen het blijven proberen.” Uiteindelijk werd Corbin Strong derde in de daguitslag.

Opgave Van Baarle hakt erin
Wel was er meteen een flinke tegenvaller voor Visma | Lease a Bike. Dylan van Baarle werd de eerste opgever van deze Vuelta na een valpartij. “Mentaal heeft dat wel zijn sporen bij ons achter gelaten in de koers”, zucht Van Aert. “Het is nooit leuk op de eerste dag een ploeggenoot te verliezen. Dylan heeft ook zijn portie pech wel gehad, dus dat nieuws over de radio was verschrikkelijk. Ik hoop maar dat hij niet veel pijn heeft en snel kan herstellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.