Wout van Aert verwacht ‘andere sprint’ in Vuelta: “Het is nu vlak en lang rechtdoor”
foto: Cor Vos
woensdag 21 augustus 2024 om 13:22

Wout van Aert verwacht ‘andere sprint’ in Vuelta: “Het is nu vlak en lang rechtdoor”

Wout van Aert hoopt vandaag opnieuw mee te doen voor de ritzege in de Vuelta a España. In de vijfde etappe lijken de sprinters namelijk weer aan zet, met een finale op hoge snelheid richting Sevilla.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De renner van Visma | Lease a Bike – die in de derde etappe naar Castelo Branco al naar de zege wist te sprinten – zal dan wel weer moeten afrekenen met Kaden Groves. De Australiër van Alpecin-Deceuninck is – op basis van de laatste sprintconfrontaties – de grootste concurrent van Van Aert.

“Dat het volgens Groves meer een aankomst voor hem is dan voor mij? Dat is goed, hé. Het gaat er om wie wint en er doen ook nog anderen mee”, keek Van Aert voor de start vooruit met VTM. “De eerste sprints waren licht oplopend, nu is het vlak en lang rechtdoor. Het is zeker een andere sprint. Ik volg altijd mijn gevoel in de laatste kilometer. Te veel nadenken heeft mij nog niet veel opgeleverd in het verleden.”

Warmte 
De renners krijgen vandaag – zeker voor Spaanse begrippen – niet al te veel hoogtemeters voorgeschoteld. Toch is er nog een andere ‘hindernis’ op weg naar de finish: de warmte. De temperaturen zullen in het zuiden van Spanje oplopen tot ruim dertig graden. “Je merkt dat iedereen er last van heeft”, aldus Van Aert. “Gisteren was het ook sloom koersen, omdat je weet dat je meteen in het rood gaat als je te vroeg begint. Het is zeker iets om rekening mee te houden.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.