Wout van Aert verwacht een move van Pogacar: “Dan zal het al snel te lastig worden voor mij”
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 13:31

Wout van Aert verwacht een move van Pogacar: “Dan zal het al snel te lastig worden voor mij”

Wout van Aert eindigde zaterdag – tot zijn eigen verbazing – als derde in de openingsetappe van de Tour de France. Niet alleen overleefde hij als een van de weinige snelle mannen alle hellingen, ook won hij de pelotonsprint voor de derde plaats in Rimini. Het geeft de Belg vertrouwen voor de tweede etappe naar Bologna.

In de tweede rit koersen de renners van Cesenatico naar Bologna. De aanloop naar de finale in Bologna kent weinig echte obstakels. De eerste 74 kilometer van deze tweede etappe zijn geheel vlak. Daarna volgen met de Côte de Monticino (2 km à 7,5%) en de Côte de Gallisterna de eerste kuitenbijters. Maar de koers zal pas echt ontbranden op het lokale parcours in en rond Bologna.

Deze lokale omloop is negentien kilometer lang en wordt gekenmerkt door de combinatie van de Côte de San Luca (1,9 km à 10,6%) en de klim naar Montalbano (1 km à 5,4%). Is dit spek naar de bek voor een renner als Wout van Aert? De renner van Visma | Lease a Bike keek voor de start van de rit naar zijn eigen winstkansen.

“Volledig hersteld ben ik niet, maar we zijn vertrokken hé”, laat hij met een glimlach weten aan Het Laatste Nieuws. “Vanaf nu is het de bedoeling om zo goed mogelijk aan de start te staan. Wat er vandaag kan? Goeie vraag. Ik verwacht een zeer zware finale. Pogacar zal wel iets willen proberen en de andere klassementsmannen zullen mee moeten schuiven. Dan zal het al snel te lastig worden voor mij”, tempert hij de verwachtingen.

Wat verwacht Mathieu van der Poel?
Zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel liet voor de start ook zijn licht schijnen op de verraderlijke puncheursrit naar Bologna. “Over het algemeen is het een iets minder zware rit, maar de laatste twee beklimmingen (San Luca, red.) zijn wel heel zwaar. Ik denk dat het de klimmers zullen zijn die het tegen elkaar zullen opnemen voor de zege. Ik kijk zelf al verder, zo is morgen is een belangrijke dag met Jasper Philipsen. We hebben de rit van vandaag niet echt aangestipt.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeggen de renners voor de start van de vierde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.